Klusjes

Oudste dochter kwam vandaag thuis met een brief in haar rugzak. De jongste had dezelfde brief gekregen, maar sloeg er niet echt op aan. De oudste daarentegen wel. Ze had de hele brief bestudeerd, was vastberaden en ik het bezit van een plan. De brief had als kop “Uitnodiging”. Ik moest gelijk aan een kinderfeestje denken en hoorde mezelf zacht zuchten. Leuk hoor al die partijtjes, maar ik moet haast een extra agenda bij gaan houden voor al die afspraakjes.

Nee, deze uitnodiging was niet voor een feestje. Het was een uitnodiging van de Kunstkring. Ze organiseren tijdens de jaarlijkse kunstroute een musical waarin kinderen mee kunnen spelen. De musical wordt onder begeleiding in 1 dag ingestudeerd. Aan het einde van de dag geven alle kinderen samen met acteurs en dansers een stralend optreden, aldus de brief.

Oudste dochter was enthousiast, maar zag een obstakel en overwon deze met haar plan. Het gesprek ging als volgt:

Kind: Mam, ik wil graag meedoen, maar het kost 5 euro. Heb jij zo veel geld?
Ik: Het ziet er leuk uit. Ik denk dat het met die 5 euro wel goed moet komen.
Kind: Heb je echt 5 euro?
Ik: Ja lieverd, dat heb ik.
Kind: Weet je wat we kunnen doen?
Ik: Vertel…
Kind: Ik kan klusjes voor je doen en dan telkens 50 cent verdienen. Dan dek ik de tafel of ruim ik op of help je. Want ik heb die 5 euro wel in mijn spaarpot, maar dan is ineens al mijn geld op, want 5 euro is echt wel heel veel geld.
Ik: Dus je wil die 5 euro verdienen met klusjes?
Kind: Ja, heeeeeel graag. Ah mam, toe alsjeblieft, pleasssse.
Ik (lachen inhoudend): Nou vooruit dan maar.

Wat heerlijk als een kind nog zo onbevangen in het leven staat en hoe fijn is het dat een leerkracht ze op zulke fantastische ideeën brengt. Nu maar eens bedenken welke klussen ik wil laten doen. Ik zie een paar heerlijke weken voor me waarin een kleine Assepoester de ramen lapt, de vloeren dweilt, de was doet. kookt, boodschappen haalt, mij bedient met thee en koek en natuurlijk de nodige rug massages geeft. Wat is het toch fijn om kinderen te hebben…

 

 

 

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

3 gedachten over “Klusjes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: