Dansen

Lezen is fijn. Chocolade is heerlijk, maar er gaat toch echt niets boven je helemaal laten gaan op muziek. Ook wel dansen genoemd. Vandaag is mijn zus op bezoek. Dat betekent: feest, gekkigheid, veel en hard lachen en dansen. Om de meidendag compleet te maken zijn we met de kinderen (twee meiden) naar de film “Ballerina” geweest. Wat een magische film is dat.

De meiden hebben genoten. Ook de grote meisjes. Mijn zus en ik hebben keihard gelachen, heel veel gesnoept en na de film deden we een poging om te zwieren door de zaal. Mijn oudste dochter heeft voortdurend met haar mond open gezeten. Haar handjes waren klam en af en toe hoorden we “ahhh”en “ohhh”. Zo mooi vond ze de film. En een kwestie waar ze al langer over aan het nadenken is, was ook gelijk opgelost. Na het behalen van zwemdiploma B wil ze op ballarina les, zoals zij dat zo mooi verwoord.

Na het eten ging de radio aan. De top 2000 galmde door de keuken. Edith Piaf zong dat ze nergens spijt van had en wij probeerden de pirouette en de sprongen uit de film na te doen. Wat is het toch heerlijk om te zwieren. Ook al bak je er niets van. Je lichaam helemaal los gooien, het ritme omarmen en gaan. Geen schaamte, geen remmingen. Heerlijk.

Iedereen deed mee. Manlief liet nieuwe moves zien, Cato vloog over de vloer, Rika schudde met haar billen, tante Pim gooide haar haren los en ik? Ik deed wat ik altijd doe: helemaal los. Uitgeput en warm vertrokken de meiden naar bed. Dromen over dansen en zwieren. Ik droom met ze mee.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: