Verlangen

dsc_0012

Als ik naar deze deur kijk dan verlang ik naar Frankrijk. Naar vakantie, naar rust, naar de taal (ook al spreek ik het maar moeizaam) naar stokbrood (is daar toch net ietsje lekkerder) naar de zon met dat fijne briesje, naar lezen, naar schoonheid (die daar voor het oprapen ligt) naar nietsdoen, naar opeens fanatiek badmintonnen (waar ik geen bal van kan) naar nootjes, naar zitten en voor me uitstaren, naar het groen, naar de weelderig bloeiende hortensia’s, naar het samenzijn met mijn lief en kinderen, naar struinen over markten en vervolgens niets kopen, of juist wel iets kopen en daar dan enorm van genieten, naar lachende kinderen.

Het grappige is dat heel veel van bovenstaande verlangens ook nu binnen handbereik zijn en dat ze eigenlijk dagelijks voor handen zijn, maar de vakantie (en voor mij dus Frankrijk) geeft er een magisch laagje aan. Ik heb op dit moment wat behoefte aan een sprankje van die magie en staar dan een tijdje naar deze foto. Een deur in een prachtige kleur lavendel blauw. De kleur die ik associeer met La France. Ik mijmer gewoon maar een beetje en laat het toe. Ik ben moe. Weet niet goed waar het aan ligt, maar in mijn hele lijf voel ik de vermoeidheid. Misschien komt het door de donkere dagen. Maar daar houd ik ook weer zo van. Misschien werk ik te hard. Maar ook dat is niet echt een straf. Ik weet het niet. Mijn lijf liegt niet en wat ik geleerd heb is dat je goed naar je lijf moet luisteren. Beter dan naar je moeder. Die zegt heel vaak maar wat, maar je lijf heeft altijd gelijk.

Nu schreeuwt mijn lijf het uit en ik vrees dat de buren het kunnen horen: “Stop met typen en ga op de bank liggen.” Prima plan. Ik neem mijn foto mee in gedachten en ga heerlijk op de bank liggen mijmeren.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: