Tellegen

Vandaag was ik in Rotterdam voor mijn werk. Ik was wat eerder vertrokken en struinde wat door de stad. In tegenstelling tot Berlijn kan ik Rotterdam en de architectuur aldaar wel waarderen. Rotterdam ademt iets werelds.
Ik kan het nooit laten om even een taartje te eten bij Donner. Godzijdank is Donner gered en sterker dan ooit teruggekomen. Natuurlijk kon ik het ook niet laten weg te gaan met een paar boeken. Ditmaal drie dichtbundels wel te verstaan. Eentje van Toon van Tellegen. Hij schrijft heel beeldend, maar ook een vleugje mysterie kennen zijn verhalen en ook zijn dichtsels.

Nu ik zelf wat inspiratieloos ben zoek ik mijn heil in gedichten. Dat doet bij mij het schrijversbloed altijd stromen. Het onderstaande gedicht van Toon Tellegen spreekt me aan omdat het verwoord hoe ik me nu voel.

Ik schreef eens

Ik schreef eens op papier van lucht
en alles wat ik schreef was lucht, en alles wat ik dacht,
en toen ik naar buiten keek zag ik een kraai van lucht
boven een bloeiende appelboom in het zonlicht
naast een schutting,
en ik hoorde iets scheuren in de verte,
er werd moedwillig iets verscheurd
ver weg,
nu is het mijn beurt, hoorde ik zeggen,
een pen die krassend
sprak.

Toon Tellegen

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: