Tip

Tv kijken zoals we dat kenden toen we opgroeiden bestaat niet meer. De wijze van tv kijken is echt veranderd door de komst van digitale tv en zenders zoals HBO en Netflix. Niet alle digitale ontwikkelingen juich ik toe, maar deze wel. Ik vind het prettig om series, films of documentaires te kijken wanneer ik het wil. Het aanbod is groot en divers.

Laatst was ik uitermate lui en lag in mijn eentje lusteloos op de bank. Kinderen lagen op bed en manlief was aan het werk. Ik snuffelde wat op Netflix en stuitte op een documentaire over de Amerikaanse vrouwenbeweging. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. De documentaire bracht mooi de strijd die vrouwen in de jaren zestig van de vorige eeuw hebben gevoerd voor gelijke rechten in beeld. De strijd die nog steeds niet heeft geresulteerd in volwaardige gelijkheid met onze penisdragende medemens en de strijd waar ik vandaag de dag en alle vrouwen met mij in het Westen de vruchten van plukken.

Dus lezende dames en heren hier komt een tip. Kijk eens naar de documentaire “She is beautiful when She is angry” en bedenk eens voor jezelf welke plaats je inneemt op de feministische meetlat. Ik heb door de documentaire in ieder geval voldoende stof tot nadenken gekregen en ben de dames die de weg voor mij geplaveid hebben dankbaar.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: