Tennis

Manlief had dit weekend een tennis toernooi. Ik zat als een ware Daphne Dekkers vandaag aan het veld om hem aan te moedigen. Dat mag bij tennis niet hardop met woorden dus ik keek hem in zijn rug indringend aan. Telkens als hij een punt maakte juichte ik inwendig. Met grote ogen, zoals Daphne dat zo charmant kan, staarde ik de tegenstander naar zijn nederlaag, althans ik probeerde enige invloed uit te oefenen via mijn blik.

Ik vind tennis kijken heel boeiend. Het spel is leuk en afwisselend, maar meer nog spreekt de psychologie van het individuele spel me aan. Er staan twee mannen, die elkaar nog nooit eerder hebben gezien, tegenover elkaar en spelen zonder scheidsrechter een finale van een toernooi op een baan in Halsteren. Mijn man heeft getennist tot zijn zestiende en heeft het rond zijn achtendertigste levensjaar weer opgepakt. Manlief kan alles met een bal en niemand geloofd dan ook dat hij twintig jaar niet getennist heeft. Toch is het zo. Hij heeft talent, maar hij heeft een dingetje, dat wel meer mannen en menig vrouw heeft, waardoor zijn spel zich tegen hem keert. Hij laat zich beïnvloeden. De tegenstander die hij in de halve finale trof was een stuk ouder en had overduidelijk zijn dag niet. Vloekend en tierend en het net verwensend stond hij op de baan. In plaats dat mijn man dan hem alle hoeken van de baan laat zien, gaat hij fouten maken en ook hardop commentaar leveren op zijn eigen spel. De schouders gaan hangen, het koppie omlaag en fout na fout wordt gemaakt. Hij neemt de negatieve energie van de ander over in plaats van zijn eigen spel te spelen.

Toen hij dat merkte, door uiteraard een kleine hint van mijn zijde, want zeg nou zelf als Daphne moet je toch hier en daar je man eens van advies voorzien, mepte hij zijn tegenstander van de baan. Mooi. Door naar de finale. Daar bleef hij in zijn eigen spel, geloofde in zijn kunne en BAM hij kwam als winnaar uit de bus. En ik kwam licht verbrand thuis met één zonnebloem. Wat een glorie. Het valt niet mee om Daphne te zijn.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: