Poëzie

Vijf jaar geleden volgde ik een korte cursus poëzie schrijven. Met een klein groepje schreven we aan de hand van een thema telkens een gedicht. Dit gedicht werd dan voor elkaar voorgedragen. Erg spannend vond ik dat. Niet alleen dat voorlezen, maar ook het schrijven aan de hand van een opgedragen thema. Heel bijzonder was de ervaring om te zien en vooral te horen dat iedereen telkens iets anders maakte. Geen één gedicht leek op die van een ander. De inspiratie vloeide rijkelijk. Het schrijven met elkaar maakte ook een soort verbindende energie los waardoor de fantasie en creativiteit ging stromen.

Vandaag vond ik mijn schrift en wil nu via mijn blog een aantal gedichten delen. Het thema van de eerste gedichten is: het huis.

Opdracht één: kort verhaal

I
Zodra ik de sleutel in het gat omdraai, de deur open en de zoete geur van het brandend vuur ruik, weet ik: ik ben thuis.

II
Met de deur op een kier nodig ik de wind uit zijn jacht binnen te eindigen. Zal ik deze gast verwelkomen? Ach waarom niet, een frisse wind kan de lucht binnen wat klaren. Wat stof doen opwaaien en zodra hij uitgeraasd is, kan hij via de achterdeur weer vertrekken.

Opdracht drie: dun gedicht

Het lijf
is mijn
huis
en
jouw
huis
nu ben
jij
vertrokken
en voel
ik me
leeg.

Thema: geschiedenis

Opdracht 1: Herhaling van eerste twee zinnen.

Mijn Muk

Daar lig je dan in je bed
het moment is aangebroken
het licht schijnt op je huid
verweerd en gebroken.
Je lijf was ooit een baken
onze ogen ontmoeten elkaar
ik zie je zoals ik je nooit eerder zag.

Daar lig je dan in je bed
het moment is aangebroken
onze handen verstrengeld
mijn hoofd tolt
ik voel de lucht klaren

Daar lig je dan in je bed.

Opdracht 4: mini imitatio naar Jules Deelder

Ga je op reis,
je lijkt niet goed wijs.

Als ik denk aan onze reis,
worden mijn haren donkergrijs.

 

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: