Glimlach

Vriend P wordt eind van de maand 60. Hij is zijn verjaardag al maanden aan het plannen. Hij geeft over twee weken een feest. Thuis, maar verder is alles geheim. Hij heeft het tot in de puntjes verzorgd en houdt zijn lippen stijf op elkaar als ik hem probeer te ontfutselen wat we gaan eten. Elke tactiek die ik ken heb ik uitgeprobeerd, tevergeefs.

Vandaag hadden wij een verrassing voor hem voorbereid. Buggy rijden met de mannen en daarna een BBQ bij hem thuis met alle partners erbij. Hij had het totaal niet verwacht en dat is echt heel tof. Een glimlach op zijn gezicht van oor tot oor die de hele middag en avond bleef staan. Een man van bijna 60 die dol is op feestjes en dan zelf zo geheel onverwacht in het zonnetje gezet wordt, is mooi om te zien.

Mensen die ik spreek over verjaardagen vinden het voornamelijk een gedoe. Ze zien tegen de visite op. Ze balen van hun leeftijd. De reflectie in de spiegel komt niet overeen met het innerlijk. En ze zijn vaak teleurgesteld in familie en vrienden.

Vriend P niet. Die is als een kind zo blij dat hij 60 wordt. Elke vijf jaar die hij erbij krijgt wordt groots gevierd. De alcohol vloeit rijkelijk en met gepaste achting naar het leven is hij dankbaar. Cadeaus hoeven voor hem niet. Als hij alle mensen om zich heen heeft waar hij van houdt en als hij met een biertje in de hand kan rondkijken en de meute in hard gelach voor zich ziet staan, dan droomt hij al over de volgende vijf jaar. Ik kan niet wachten tot over twee weken. Dan vieren we het leven van een bijzonder mens. Een mens dat letterlijk geniet van de dag en elke dag plukt als een verse roos. Hij snuift de heerlijke geur op en straalt, van oor tot oor.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: