Vriendin

In het maanlicht reed ik vanavond naar huis. Ik had mijn vriendin thuis gebracht en overdacht de avond en de dag. De dag was in het ochtendgloren wat moeizaam begonnen, maar kwam in de middag na een goed gesprek met mijn baas lekker op gang. Het slotstuk moest toen nog komen. De avond.

Met een vriendin een avondje uit. Een avond om bij te kletsen. Dat is voor de helft gelukt. De andere helft pakken we binnenkort op tijdens een speciale wandeling die ik nog tegoed heb voor mijn verjaardag. Na een fijn, puur en zeer smaakvol hoofdgerecht zijn we los gegaan op het toetje. Vriendin zag te veel lekkers en nam de tijd om de kaart te bestuderen. Ik had bij binnenkomst op het bord al de magische woorden “cheesecake” zien staan en was onmiddellijk verkocht. Een taartje werd genuttigd met daarbij een verse munt thee voor mij en een cappuccino voor mijn vriendin.

De avond werd voortgezet in het nabij gelegen theater. Tot onze niet-geheel-welkome-verrassing werd er in het theater een ladies night georganiseerd. Een aantal “kraampjes” moest de vertaling geven van wat de vrouw heden ten dage pleziert. Wij zijn ook vrouwen, maar van onze gading was er niets bij. Ach, misschien die ene tas. Maar zo een kan vriendin beter en mooier maken. Stellig verlieten we de ruimte met dames en wanhopig zochten we een rustig plekje, maar tevergeefs. Overal werden we achter na gezeten door de stem die sieraden, fitness en tapas op een luide en vrij ergerlijke wijze aan de vrouw probeerde te brengen.

De voorstelling begon en we zaten tweede rij. Goed zicht op de acteur en vier actrices. Ik kan nu een lang epistel schrijven over de voorstelling. Ik kan vernietigend zijn. Ik kan hard en bruut zijn. Laten we het er maar bij houden dat we heerlijk gegeten hebben en met elkaar een fijne avond hebben gehad. Zo een avond die in mijn gedachtenboekje en nu dan ook in deze blog een plaats krijgt. Die volle maan lacht me tegemoet en ik sluit mijn ogen en zie die acteur in dat verschrikkelijke pak onwijs slecht zingen en denk: wat heb ik toch een fijne vriendin.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Vriendin”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: