Verkeer

Voor mijn werk volg ik een training. Het gaat over leidinggeven en de training wordt gegeven in Den Bosch. Eén keer per maand rijd ik daar naar toe, in totaal 202 kilometer. In de tussentijd denk ik wat na, eet ik een boterham en verbaas me. Die verbazing gaat van positief naar negatief. Ik zie om me heen de schoonheid van ons platte landje. Ik zie aan de kant van de weg, in de berm, het mooiste fluitenkruid. Ik zie ruimte en op sommige delen van wegen zelfs rust. Ook zie ik respect: opzij gaan voor een invoegende vrachtwagen. Maar helaas bestaat er ook ronduit asociaal gedrag op de weg. Bestuurders die aan je bumper blijven hangen, bestuurders die toeteren als het licht net een fractie van een seconde van rood op groen is gesprongen en die mensen die heeeeeel lang en langzaam aan de linkerkant van de weg blijven rijden.

Nu heb ik inmiddels genoeg rij ervaring om niet uit mijn slof te schieten en houd ik gepaste afstand van iedereen zodat ik vooral mijn eigen lijf in veiligheid houd. Vanavond op de terugweg stond ik in de file. Jammer, want na een intensieve sessie en een honger gevoel, was ik moe en wilde ik snel naar huis. Het was niet anders, dus berustte ik in de situatie. Maar na een tijdje rond de 6 kilometer per uur vooruit te komen begonnen we weer vaart te maken. Ik reed achter een vrachtwagen en wilde best graag ook door kunnen rijden. Het lukte maar niet om op de linkerbaan te komen. En toen, uit het niets remde een bestuurder aan de linkerkant, gaf een teken en liet mij voor gaan. Even voor de duidelijkheid: de bestuurder kende ik niet. Mijn hart maakte een sprongetje. Na 202 kilometer concludeer ik vandaag dat het goede toch nog altijd de overhand heeft. Er zijn nog steeds aardige, begripvolle mensen die iets over hebben voor een ander. Hoopvol gestemd kwam ik thuis en werd me een heerlijk bord nasi voorgeschoteld en kreeg ik een lach en een kus. Wat is eenvoud toch bijzonder.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: