Enthousiasme

Wat is er mooier dan kinderlijke enthousiasme. Kinderen kunnen zich intens verheugen op een gebeurtenis die binnenkort gaat plaatsvinden en als die gebeurtenis dan eindelijk realiteit wordt genieten ze van elk moment. Vandaag hebben we de verjaardag van Cato voor de tweede keer gevierd. De eerste keer viel het kinderfeestje in het water, want de twee genodigden waren op de feestdag ziek. Licht teleurgesteld hebben mijn lief en ik geprobeerd het feest toch door te laten gaan, waarbij wij misschien iets te hysterisch uit de hoek zijn gekomen en ietsiepietsie te veel ons best hebben gedaan om de teleurstelling weg te moffelen.

Maar vanmiddag was de herkansing en in één woord: geweldig. Vier van die hummeltjes die helemaal in hun nopjes waren. Zo schattig. Manlief en ik hadden spelletjes voorbereid:  het oud Hollandse ei lopen, een voelspel, een proefspel, een voetbalspel, een kleur wedstrijd en het versieren van een cakeje en die dan zelf opeten. Bij elk spel vielen er stempels te  verdienen en uiteraard waren er exact vier winnaars. De kinderen hebben gerend, gelachen, gezongen en na de pannenkoek werden ze weer vol enthousiasme thuis gebracht.

De kinderen kunnen genieten van ogenschijnlijk eenvoudige dingen, maar zo eenvoudig zijn ze niet. Ja, in de ogen van de veertigers wel. Maar niet in de ogen van de starters op deze planeet. Zij ervaren alles nog voor het eerst.  Dus het was reuze spannend om met een ei op een lepel een parcours af te lopen, tongetjes hingen uit de mond en de trots in de ogen als ze bij de finish kwamen is niet te beschrijven.

Het doet me goed om dit plezier mee te beleven. Als je dan zelf ook zo in het moment zit dan trilt dat enthousiasme door. Dus zelf vloog ik ook over dat parcours, lepel in de mond, ei erop en blik op oneindig. En, net zoals de kleintjes heb ik vanmiddag alles gegeven en ben nu doodop. Wat een dag en wat een ervaring. Fantastisch, op naar het volgende feestje.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Enthousiasme”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: