Saffier

Over een paar dagen vieren we het 45-jarige huwelijk van vrienden. In de volksmond staat dit bekend als saffieren jubileum. Ik had er nooit van gehoord en moest even googelen wat de betekenis is. Volgens Wikipedia is de saffier een edelsteen. Er staat letterlijk: De saffier verleent zijn eigenaar kracht, eer en onsterfelijkheid. Hij was het symbool voor rijkdom en voorkwam tweespalt en smart.

Deze vrienden zijn bijzonder. Ze staan voor mij symbool voor liefde en kracht. Elk obstakel bieden zij het hoofd, fier opgeheven. Ze duiken niet weg voor angst of verdriet. Trotseren de wind met open ogen en een zachte glimlach. Zij eerbiedigen elkaar, troosten elkaar, voeren gesprekken en kunnen nog steeds de humor inzien van de geaccepteerde gebreken van de ander. Ook al gaat het hun financieel niet altijd voor de wind, zij kennen echte rijkdom. Ze zullen ook nooit uit elkaar gaan. Niemand kan dit team open breken. De cynische medemens onder ons zegt dan: ‘zeg nooit, nooit.’ Bij deze mensen weet ik het gewoon zeker. Zij zijn voorbestemd voor elkaar. Ook al zo een zwaar woord, maar door gebrek aan een beter woord gebruik ik deze toch. Voorbestemd.

Deze mensen zijn mijn inspiratie. In hun ogen reflecteert pure liefde. Of ze nu over hun kinderen praten of kleinkinderen of tegen deze jonge mensen of naar mij luisteren, het is altijd oprecht en uit liefde. Wauw, ik voel me gezegend om in hun buurt te vertoeven. Voel me vereerd dat ik een “kleding-issue” mag helpen oplossen en dankbaar dat we zondag het glas kunnen heffen op twee bijzondere mensen. Echte edelmoedige mensen, vertaald in een steen: saffier.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: