Geraakt

Ik ben geraakt door de aanslagen in Brussel. De beelden snijden diep in mijn ziel en hart. De emoties komen bij me los. Al die mensen, al die angst, al die pijn, al dat verdriet. Levens zijn vandaag verloren, verminkt en onherstelbaar beschadigd. Het raakt me nu meer dan ooit. Waarom is dat? Komt het doordat het zo dichtbij is? Of omdat ik voortdurend naar mijn kinderen kijk en me voorstel in welke wereld zij over 15 jaar gaan leven?

Griet Op de Beeck las bij De Wereld Draait Door voor. Over het leven van je beste leven. Alles er uit halen en nu zelfs dubbel, omdat we ook moeten leven voor hen die dat niet meer kunnen. Dat we niet moeten vergeten dat liefde alles is, nou ja zo goed als alles. Mooi vond ik dat.

Wat moeten we nu op zo een dag als vandaag? Gaan we de vinger wijzen? En zo ja, naar wie dan? Gaan we keihard terugslaan? En zo ja, wie gaan we dan slaan? Of gaan we samen zijn, beseffen wat we hebben en elkaar lief hebben? Ik hoor steeds maar dat we niet moeten zwichten voor terreur. Dat de angst niet mag winnen. Maar dat geloof ik niet. Emoties laten zich niet zo gemakkelijk beteugelen. Emoties willen gekend worden en gehoord. Krijgen zij geen ruimte dan vinden ze hun weg wel op een andere manier.

De vragen tollen door mijn hoofd. De antwoorden blijven uit. De emoties liggen op de oppervlakte. Ik laat ze er zijn en put moed uit de gedachte dat morgen een nieuwe dag is. Een dag om te leven, lief te hebben en een glimlach te schenken aan je kind, oma, buurman,  caissière,  stratenmaker, postbode, politieagent, zus, man, broer, oom, tante, bloemist, buschauffeur, collega, juf, meester, dokter, fysiotherapeut, tandarts, boekverkoper, hangjongere, chinees om de hoek, groenteboer, iedereen, omdat we het kunnen. Wij hebben het leven, dus leef met hart en ziel. Ook voor hen die dat niet meer kunnen.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: