Licht

Vandaag ga ik even niet verder met het verhaal omdat ik het licht gezien heb. Letterlijk. Het licht van de windmolens in Sint Annaland. Het kunstproject van Daan Roosegaarde. Vier windmolens werden met elkaar verbonden door een groen licht dat ze projecteerden naar elkaar, alsof ze dansten in de lucht. Heel fascinerend om te zien. Het was een drukte van belang. Nog nooit stonden de dijken zo vol en wij waren er bij. Het hele gezin. De kinderen waren niet overtuigd van deze unieke ervaring, maar wij des te meer.

Dit is de toekomst. Daan Roosegaarde zei in De Wereld Draait Door dat hij een universeel recht op schoonheid in een wet wil laten vastleggen. Fantastisch, mijn hart sprong een keer extra in mijn lijf. Schone lucht, schone energie, schone omgang met elkaar. Hoeveel beter gaat de wereld daar van worden? Over een paar jaar dansen alle mensen met elkaar, dankzij Vier windmolens in Sint Annaland en Daan Roosegaarde. En wij, wij dansen met hem mee. Lang leve de schoonheid.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Licht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: