Roos (3)

Tom stond achter de bar verzonken in zijn papierwerk. Op een afstand bekeek ik hem. Hij had een wit overhemd aan, het bovenste knoopje los en de mouwen opgestroopt zodat zijn gebruinde armen en spieren zichtbaar werden. Zijn blonde haar zat warrig, alsof hij net uit bed kwam, maar dat maakte dat hij er zo verdomd aantrekkelijk uitzag.

Vijf jaar geleden opende hij dit restaurant. Hij was toen nog getrouwd met Moniek. Het was een droomkoppel. Zo een stel waar iedereen met bewondering naar keek en over roddelde. Ze waren niet alleen knap en succesvol, maar ook nog eens ontzettend vriendelijk. Moniek was gastvrouw en Tom regelde de zaken achter de schermen. De bediening was altijd uiterst vriendelijk en bekwaam. De bedoeling was dat de gasten zich thuis voelden. De menu’s en inrichting wisselden regelmatig. Met oog voor detail zorgde Moniek ervoor dat elke dag verse bloemen in het restaurant aanwezig waren, dat het tafellinnen schoon en gestreken was en dat alle schilderijen recht hingen. Elke avond zat het restaurant vol. Het eten was van top klasse en al een aantal jaren was er de belofte van een Michelinster.

Ik leerde het stel kennen via pa. Hij wilde de winkel uitbreiden met een café en ging op zijn eigen wijze een marktonderzoek doen in de stad. Dat betekende dat hij alle restaurants, lunchrooms en café bezocht om ideeën op te doen. Op een dag kwam hij naar me toe en vertelde dat hij de avond tevoren had gedineerd bij Tom en Moniek. Hij was lyrisch over het eten en de gastvrouw. Toen hij als laatste gast wilde vertrekken, kwam Tom naar hem toegelopen om nog een cognac met hem te drinken. Pa was overweldigd door het charmante stel en deelde zijn plannen. Tom bood gelijk aan een kijkje te komen nemen en te adviseren of helpen waar hij kon. Pa was nog midden in zijn enthousiaste gesprek toen Tom de winkel binnen kwam. Hij keek me aan en ik wist gelijk dat ik meer van hem wilde dan advies of hulp.

Ik liep het restaurant binnen en ging voor hem staan aan de andere kant van de bar. Hij schrok. ‘Roos, ik had je niet binnen horen komen. Wat kom je hier doen? We hadden toch afgesproken dat je hier niet meer naar toe zou komen?’ Hij keek schichtig om zich heen en tikte nerveus met zijn pen op zijn papieren. ‘Wat is er aan de hand? Waarom doe je zo raar?’ zei ik. Ik wist dat het stellen van tegenvragen een man uit zijn evenwicht kon brengen. Als ik hem wilde zien dan had ik daar geen reden voor nodig en kwam ik naar het restaurant zodra mij dat uitkwam. ‘Ik wil gewoon niet dat je hier komt. Dat heb ik je vorige keer ook al duidelijk gemaakt. Straks ziet René je of Freddie’, zei Tom. ‘Wat kan mij het nou schelen dat die stomme kok van jou en zijn knecht mij hier zien. Als ik jou wil zien, jou wil voelen of jou gewoon wil, dan kom ik hier naar toe. Jij belt me niet meer en dat is prima, maar als ik behoefte heb aan jou dan verwacht ik dat je er voor me bent. Je weet toch wel wat er is gebeurd?, vroeg ik hem. Nog steeds tikkend op zijn papier keek hij me een paar seconden recht in mijn ogen aan. Ik voelde de warmte in mijn lijf omhoog komen en liep naar hem toe. Rukte zijn pen uit zijn hand en gooide die door het restaurant. Met mijn handen pakte ik zijn gezicht en kuste zijn volle lippen. Mijn tong gleed ruw naar binnen. Ik had geen zin in gedoe. Ik had zin in Tom. Hij beantwoordde mijn kus en trok me naar achteren, de deur door naar zijn kantoor. Daar trokken we elkaars kleren uit en gooide ik alles van zijn bureau. Hij vloekte, maar dat deed me niets. Hij deed me niets. Ik trok hem naar me toe, ging op zijn bureau liggen en zorgde ervoor dat hij mijn leegte vulde, al was het maar voor een paar minuten. 

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: