Anna (2)

Ik zag die wilde bos bruine krullen wapperen in de wind, alsof die krullen me hartelijk wilden begroeten, maar de eigenaresse ervan niet. Ze was een verschijning op de fiets en dat wist ze. Ze was zich bewust van haar schoonheid en deed daar nonchalant over, net zoals ze zich kleedde. Ze had een strakke spijkerbroek aan. Niet zo eentje van de H&M of de C&A of welke andere goedkope winkel met een afkorting als naam, die ik in mijn kast had hangen. Zij droeg alleen designer jeans, van die hippe met gaten in de knieën. De spijkerbroek was vast van G-Star of Diesel of misschien wel van een of andere beroemde mode ontwerper. Geen idee wie, want daar hield ik me niet mee bezig. Bij mij thuis hing geen dure kleding. Het liefste struin ik door een tweedehands-zaak om kleding te kopen met een verhaal. Haar zwarte lange laarzen zaten elegant om haar onderbenen. Ze had verder een getailleerd blauw jasje aan die haar slanke figuur benadrukte. Dat blauw stond prachtig bij haar woeste bruine krullen en haar groene ogen. Als zij voorbij fietste, zag je de mannen als een magneet naar haar toegetrokken worden. Haar schoonheid was onweerstaanbaar en voor menig man, die een poging deed om haar aandacht te trekken, desastreus. Zij was niet geïnteresseerd, speelde met de man in kwestie tot ze op hem uitgekeken was, gebruikte hem voor haar plezier en genot en voelde geen enkele scrupules als ze hem weggooide. Mannen konden haar maar kort behagen. Meestal waren ze te dom om dat zelf in te zien en zodra ze in haar buurt waren verschrompelden hun eigenwaarde waardoor ze over ze heen liep alsof ze een deurmat waren en veegde ze uitgebreid haar voeten aan hun af.

Ze kwam dichterbij. Ze keek me aan en stopte. Met haar fiets aan de hand keek ze me uitdagend aan. Ik krom ineen en voelde het kleine beetje energie dat ik door de douche had opgedaan als lucht uit mijn lijf verdwijnen. Wat had ze toch een macht over me. Met haar blik alleen al kreeg ze me klein. ‘Waar ga je naar toe? Moet jij niet in bed liggen? Je bent toch ziek thuis? Wat mankeer je eigenlijk? Volgens mij ben je helemaal niet ziek. Nou ja, je ziet er wel beroerd uit, maar dat is niet anders dan normaal. Nou vertel? Kun je niet meer praten.’ De vragen werden met een rap tempo en met scherpe tong op me afgevuurd. Het enige dat ik kon uitbrengen was dat ik het allemaal zo erg vond. ‘Daar hebben we nu weinig aan, hè? Wat schiet je daar mee op om dat nu zo op straat te zeggen? We wachten al lang genoeg. Het wordt tijd dat je eens uitlegt wat er allemaal aan de hand is en wat er is gebeurd. Een beetje in je bed liggen, maakt het er allemaal niet beter op. Of vind je dat zelf wel? Als je überhaupt al nadenkt.’

Ik bleef herhalen dat ik het zo erg vond en dat ik naar de huisarts op weg was en dat ik nu echt moest gaan, want anders zou ik te laat komen, maar dat ik het echt heel erg vond. Ze bleef me aankijken. Ik voelde dat ik het opeens heel warm kreeg. Het haar onder mijn muts begon te kriebelen, het zweet liep in straaltjes van mijn rug en mijn maag begon op te spelen. Ik probeerde diep adem te halen, maar op het moment dat ik dat deed zei ze: ‘wat ben je toch een ongelooflijke loser.’ Ik tolde op mijn benen, alles begon te draaien en ik had mezelf niet meer in de hand. Tranen stroomden over mijn wangen en ik gaf over op haar mooie lange zwarte laarzen. Ze probeerde me te ontwijken, maar het was al te laat. Mijn maag was leeg, het snot droop voor de tweede keer die dag over mijn kin en het enige waartoe ik in staat was, was rennen. Ik rende zo hard ik kon weg, zo hard als mijn vermoeide lijf me kon dragen, zo hard dat ik weg zou kunnen vliegen, opstijgen en verdwijnen uit deze wereld zodat ik nooit meer pijn zou hebben. Ik rende en rende. Stak straten over zonder te kijken. Ik zag niets meer. Ik kon alleen maar rennen en besefte dat ik opeens was aangekomen daar waar ik niet wilde zijn.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Anna (2)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: