Ruggetje

Ik kom uit een positieve bubbel. Dit weekend was ik tot rust gekomen, had positieve mensen om me heen en voelde me goed. Gelukkig voel ik me nog steeds goed, maar eenmaal op het werk gekomen werd onmiddellijk mijn positieve bubbel doorgeprikt. Niet zachtjes met een klein prikkertje. Nee, bruut met een zwaard.

Ik zit goed in mijn vel en ben, dat staat daar los van, sensitief. Dat betekent dat ik de prikkels in mijn omgeving fijn allemaal mee pak. Dit is licht cynisch bedoeld, want het is allerminst altijd fijn om de gevoelens van mijn omgeving ook te voelen. Op het werk aangekomen voelde ik dat de glimlach op mijn gezicht langzaam veranderde in een strakke grimas. Ik deel een kamer met drie andere collega’s. Dat is voor mij echt veel. Vier verschillende mensen met vier verschillende energieën. Nu zitten daar twee collega’s bij die een energie bij zich hebben die niet storend is, althans meestal niet. Maar nummertje drie dat is een ander verhaal. Hij is een energieslurper. Hij kan via zijn rug communiceren. Zijn non-verbale houding, dat is trouwens de enige vorm van communicatie, non-verbaal, aangezien hij weigert te spreken tegen ons, is zo negatief dat het arme ruggetje er strak van staat. Licht gebogen wandelt dit ruggetje door de kamer en stoot in een dag een hoeveelheid negatieve energie af, dat als je dat zou kunnen omzetten in elektriciteit je er een arm weeshuis in Roemenië voor drie jaar mee zou kunnen verwarmen. Ongelooflijk. Dat arme ruggetje zit niet lekker in zijn vel. Al heel lang niet. Het ruggetje heeft het moeilijk.

Ik heb lang last gehad van deze energieslurper, maar vandaag niet. Vandaag dacht ik aan het vasthouden van de liefde die ik voel. Ook dit ruggetje heeft liefde nodig. Heel veel, zodat het ruggetje zich kan ontspannen en kan inzien dat het leven niet voortdurend een gevecht hoeft te zijn tegen wie dan ook. Dat het ruggetje het ook verdient om eens breeduit te lachen en gelukkig te zijn. Misschien moet dit ruggetje eens een wekend op stilte retraite of een paar maanden. Ik daarentegen ben thuis gekomen, letterlijk en figuurlijk en heb helemaal geen bubbel nodig.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: