Terug

En dan opeens ben ik weer thuis. Een weekend weg is kort, maar het voelde voor mij wel alsof ik even helemaal uit was. Ik stond op standje “uit”. Ik hoefde even geen moeder te zijn of echtgenoot, dochter, vriendin, zus, werknemer. Alleen met mezelf, omringd door mensen die allemaal zoekende zijn en hun eigen weg volgen. Het was een weekend vol nieuwe ervaringen en inzichten. Ook een weekend van stilte en thuis komen bij mezelf. De ervaring dat rust in mezelf zit en dat ik dat kan vinden is prachtig. Een weekend van eigen ritme, van slapen tot actief. Ik heb alleen maar thee gedronken en water. Een weekend van zuiver bezig zijn.

Het eten was inbegrepen. De hele dag werden we verwend. De dag begon met yoghurt, bietensap, muesli, noten, eerlijk brood en kaas. De lunch werd gevierd met pasta en salades en ’s avond werd biologisch en veganistisch gekookt. Met veel kruiden werd alles op smaak gebracht en door de aandacht die we aan het eten besteedden (door in stilte te eten) genoot ik ook echt van het eten.

Manlief vindt alles prima. Steunt me in elke zoektocht en houdt mijn hand vast gedurende de weg. Maar er zijn grenzen. Zo vertelde hij me heel duidelijk dat ik echt niet terug hoefde te keren met het idee dat we vanaf nu volledig biologisch en (al helemaal niet) veganistisch zouden moeten gaan eten. Dat gaat bij ons thuis niet gebeuren. Manlief is niet macho, maar houdt van een stukje vlees. Hij is daarin best bescheiden. Het hoeft niet groot te zijn en niet veel, maar er moet vlees op tafel staan. Aangezien hij altijd kookt heb ik daar dan ook weinig over te zeggen. Dat wil ik trouwens ook niet, want ik houd ook van een bescheiden stukje vlees op zijn tijd. Een heel weekend gezond eten sluit ik dan ook af met een heerlijk patatje oorlog en een bereklauw met satésaus erbij. Om de balans weer wat te herstellen.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: