Voelen

Ik zit nu hier in een afgelegen plaats stilte te ervaren. Dat valt op momenten erg mee. De gedachten zijn al redelijk koest en het gevoel dat ik eerlijk ben naar mezelf is sterk aanwezig. Toch blijft het aan de andere kant lastig. Ik zit in een groep met andere mensen, mensen met hun eigen gedachten en emoties en verhalen. Soms is het fijn om met anderen van alles te delen en soms wil ik gewoon stil zijn.

Vandaag merkte ik aan een van de deelnemers dat zij totaal geen rust kon vinden. Dat vond ik erg vervelend en het raakte me. Ik zag de frustratie, boosheid en radeloosheid. ‘Ik kom hier voor rust en iedereen zit maar te kakelen, overal. Zelfs in de sauna.’ Haar zoektocht naar rust is geen zoektocht die buiten haar ligt. Rust ervaar je niet doordat de rest van de wereld stil is. Rust ervaar je in jezelf. Het mooiste is dat als het buiten stormt jij in het middelpunt van de storm je ogen sluit en de rust ervaart. Dat punt is haalbaar. Dat ervaar ik zelf. Het blijft wisselvallig, want elke dag, elk uur, elke minuut is anders. Wat ik hier veel terugkrijg is dat het goed is. Het is allemaal goed. Ben je boos, wees boos. Ben je blij, wees blij. Ben je verdrietig, huil. Alles is goed.

Ik merk aan mezelf een fysieke verandering. Gisteren kwam ik aan met enorme rugpijn. Kon bijna niet uit de auto stappen van de steken in mijn onderrug. Dat werd steeds erger. Vanochtend kon ik bijna niet uit bed komen. De tranen sprongen in mijn ogen van de pijn. Na eerst een yogales, daarna een voedzaam ontbijt had ik een intense sessie. Dat ging over voelen. En ja, als je echt voelt en dat gevoel er helemaal laat zijn dan lost het zich op. In plaats van weglopen, de strijd aangaan en als verliezer uit de bus komen -want je verliest namelijk altijd- is het gewoon beter om mee te gaan. Erken het gevoel. Wees eerlijk naar jezelf en laat het maar gebeuren. Een storm gaat vanzelf liggen, na de winter wordt het vanzelf lente, na een dag vol regen komt vanzelf de zon, na een huilbui komt ook weer een lach. Laat het maar gebeuren. Dat is de les die ik mee terugneem.  Terug naar het leven, mijn mooie leven met al mijn schatten om me heen.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Voelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: