Revolutie

Ik voel het al een tijdje, er komt een verandering. Beter gezegd, de verandering is al in gang gezet. Het is aan het broeien en aan het groeien. Welke verandering? Met één woord: alles. Het is ook tijd om alles op de schop te gooien. Dan doel ik voornamelijk op de wijze waarop wij mensen problemen aanpakken en onze levens inrichten. We leven  samen op deze aardkloot, die we ook samen kapot maken. We kappen te veel bomen, we vervuilen onszelf, gebruiken te veel ruimte, kopen te veel plastic zooi die we daarna in de oceaan dumpen zodat we nu met een plastic soep zitten die niemand wil vreten, we gebruiken geweld tegen elkaar omdat we onze eigen waarden boven die van een ander stellen, we moorden er lustig op los in naam van een of andere religie, we verspreiden ziekten die we vervolgens bestrijden met veel te dure medicatie die alleen maar beschikbaar is voor een groot, voornamelijk wit gedeelte van de wereldbevolking, we over consumeren aan de ene kant van de wereld terwijl men aan de andere kant sterft van de honger. We zitten massaal aan de antidepressiva en lopen van de ene naar de andere praatgroep. Er gaan meer mensen dood door zelfmoord dan door de huis-tuin-en keuken-moord (inclusief oorlogen). We scheiden massaal of gaan vreemd. Leven in een schijnwereld die Facebook heet, braken onze mening op Twitter en maken mensen met een andere mening verbaal af. Stress is volksziekte nummer 1. Politici weten niet meer wat het woord “dienstbaar” betekent en banken begrijpen de inhoud van het woord “klantvriendelijkheid” niet meer. We graaien, meer en meer. Het kapitalisme draait overuren. Meer omzet moet gedraaid worden, meer olie geboord worden, meer wapens gemaakt worden, meer en meer. We kijken elkaar niet meer aan, kleur is beangstigend, religie is gevaarlijk. We vertrouwen elkaar niet.

Wauw, waar zijn we mee bezig? Het is tijd voor een revolutie. Een revolutie van de mens om de volgende stap te zetten in onze evolutie. Waartoe zijn wij op aarde? Niet om stress te hebben, niet om elkaar kapot te maken, niet om steeds meer en meer geld te verdienen, niet om het milieu te vernietigen, niet om de dieren te laten lijden. Volgens mij heeft alles een betekenis. Alles in deze wereld heeft een betekenis, een functie. Een koe geeft melk, een kip legt een ei, de zon verwarmt, de maan zorgt voor het getij. Zo hebben we allemaal een betekenis en zijn we allemaal aan elkaar verbonden. Wat is de functie van de mens? In ieder geval niet om alles wat in een natuurlijk balans leeft, kapot te maken.

De mens heeft een geweten en een ego. Dat ego is geëvolueerd tot een naar kreng die alleen maar aan het eigen belang denkt, terwijl mensen met elkaar een gemeenschap vormen. Met elkaar ervoor zorgen dat we allemaal ons leven kunnen leiden dat goed is. Ik voel dat steeds meer mensen inzien dat we oude gedachten, patronen, regels, denkwijzen, conventies overboord moeten gooien. Dat het nu tijd is voor verdieping en verbinding. Door elkaar en onszelf met mededogen te behandelen. Door onze gezamenlijke waarden (liefde, veiligheid, gezondheid) na te streven voor iedereen waar ook ter wereld. Ik ben er klaar voor. Klaar voor de revolutie. Hoe? Door te beginnen met lief te hebben en mijn ego een halt toe te roepen. Ik hoop dat mijn kinderen daar de vruchten van gaan plukken. Wie doet er mee?

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: