Vriendschap

Vandaag was ik uitgenodigd door een vriendin voor haar verjaardag. Ze gaf een feestje om te vieren dat ze veertig jaar was geworden en om de vriendschap te vieren. Zes verschillende vrouwen kwamen bij elkaar om thee te drinken en hapjes te eten. Ik kende geen van deze vrouwen. Ik vond het erg leuk om te zien wie er allemaal aan tafel zat. Dat zegt ook wat over mijn vriendin.

Zelf heb ik ook veel verschillende vriendinnen. Tijdens de middelbare school had ik meer vrienden dan vriendinnen. Nu is dat andersom. Toch heb ik een voorkeur voor mannen. Mannen vrienden brengen iets anders in een vriendschap dan vrouwen. Mannen zijn vaak geïnteresseerd in hele andere dingen dan vrouwen, zoals auto’s, voetbal en politiek. Nu zijn die eerste twee onderwerpen niet echt de onderwerpen waar ik uren over door kan babbelen, met politiek ligt dat anders. Mannen zijn vaak ook rechtlijniger, directer en hebben stevige pittige humor. Dat laatste spreekt mij erg aan. Het kan niet grof genoeg zijn voor mij. Ik lig om een goede niet politiek correcte grap of seksistische uithaal onder tafel.

Toen ik een jaar of zestien was had ik een groep vrienden om me heen. Allemaal in leren jack, brommertje onder hun kont en sjekkies roken. Dat vond ik spannend en stoer. Om die jongens hingen dan meiden die netjes gekleed waren, bloemetjes bloesjes aan, lange blonde haren en vol in de make-up. Dat boeide mij allemaal niet zo. Ik wilde gewoon ook een van de jongens zijn. Ik hing dan ook altijd aan de kant van de jongens en probeerde de meiden te negeren. Jongens mogen onbeperkt boeren, hardop zingen, onbeschaamd gedrag vertonen en kussen met wie ze willen. Dat wilde ik ook en deed dat ook. Gek genoeg betekende dat regelmatig vrienden verliefd op me werden, wat me zeer verbaasde aangezien ik niet een schone blondine was die zich voordeed alsof de wereld plat was. Helaas betekende dat ook het einde van de vriendschap. Zodra ik een jongen moest afwijzen omdat er geen wederzijdse romantische gevoelens aanwezig waren, bleek dat de vriendschap ook gestorven was. Erg jammer was dat.

Nu heb ik een paar vriendinnen en vrienden. Allemaal verschillend. Mijn theorie is, hoe divers een vriendengroep om iemand heen is (dus allemaal verschillende soorten mensen) hoe divers -en misschien zelfs wel complex- de persoon in kwestie is. Alle kanten van een persoon kunnen bediend en ondersteund worden door een vriend of vriendin. Eentje om mee te winkelen, eentje om mee te eten, eentje voor musea, eentje voor politieke praatjes, eentje om boekenliefde mee te delen, eentje om huwelijksproblemen mee te bespreken, eentje om mee te lachen en eentje om mee te huilen en eentje, dit is er een die vaak alles in zich heeft, om mee naar de sauna te gaan.

Ben benieuwd wie ik ga uitnodigen voor mijn veertigste verjaardag.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: