Delen

Ik heb al zo lang niet geschreven. Niet echt geschreven. Hoe komt dat? Ik kijk om me heen en kan van alles aanwijzen, maar het geeft niet. Het doet er ook niet toe. Het gaat zoals het gaat. Wat me opvalt is dat hoe meer tumult er om me heen is, hoe meer meningen via blogs of Facebook of Twitter of wat dan ook uitgebraakt worden, hoe meer ik aanschouw. Hoe drukker mijn leven is, hoe meer ik naar binnen keer. Hoe meer er in de wereld gebeurt, hoe stiller ik daarvan word.

Wat is dat toch met deze tijd dat je altijd maar een mening moet hebben en dat zo nodig moet delen met anderen? Ik vind het heerlijk om ook eens mijn mond te houden en te relativeren. Is het boeiend om alles met anderen te delen? Is deze blog boeiend? Vast niet, maar toch is schrijven heerlijk. Het ventileert de poriën zo fijn. Het maakt emoties vloeibaar zodat ze van mijn rug druipen, zo het afvoerputje in. Dus ik schrijf mijn blog alsof ik tegen mezelf spreek en laat gaan wat er uit moet. Uitzonderlijk vaag is dat en dat mag natuurlijk. Dichterlijke vrijheid noemen we dat.

Ik schrijf het liefst over ervaringen, ergernissen, wonderbaarlijkheden, verwonderingen en voor mij heeft het meerwaarde om dit dus vast te leggen. Niet omdat ik daarmee een ander wil vermoeien, want als er een lezer is die zich hier aan stoort dan adviseer ik om de laptop met een rotgang dicht te klappen en met een kop thee een goed boek te gaan lezen. Maar heel misschien is er daar buiten ook iemand die zich verwondert en heel misschien delen we dat dan samen. Ik geloof namelijk dat altijd meer  ons bindt dan verdeelt en ik houd van verbinden. Ik houd ervan om verbonden te zijn met een ander. Nu moet ik alleen nog leren diezelfde verbinding te voelen met mezelf. Dus vanaf vandaag deel ik misschien wel weer op regelmatige basis mijn lief en leed en misschien ook wel niet.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: