Fien (4)

Dan zie ik iets geels. Het beweegt heen en weer en telkens zie ik een stukje. Ik loop naar de andere kant van de boom en zie het gele steeds duidelijker worden. Het is een stuk van een snavel. Daar in die boom zit een vogel. Een vogel met allerlei kleuren, precies zoals op de kaft van mijn boek. ‘Hallo’, roep ik naar boven. ‘Hallo, kunt u ons helpen?’  Dan komt de vogel helemaal tevoorschijn uit de schaduw van de takken en spreidt haar vleugels en vliegt naar beneden. Net boven het hoofd van de olifant strijkt de vogel neer op een tak. ‘Wacht, ik doe even de muziek zachter. Wat doen jullie nu hier? Hebben jullie al een plan?’

‘Hallo Lorabella, ben jij dat die zo veel lawaai maakt?’ vraagt de olifant. ‘Lawaai, lawaai, nou ja zeg. Dit is mijn nieuwe aanwinst. Heb ik gevonden bij de mensen. Ze noemen het een palio of zoiets. Er komt geluid uit en daar past mijn fantastische zangstem uitstekend bij. Tjonge, lawaai. Je weet echt niet waar je het over hebt, Dingo.’

Ik kijk naar de vogel en zie dat ze een kleine radio bij zich heeft. Zo eentje die ik wel eens in de winkel heb zien staan. Ik houd van muziek, maar dat gezang van Lorabella vond ik echt niet mooi. Dat vertel ik haar maar niet. ‘Hallo, ik heet Fien. Ik heb gehoord dat er mensen zijn die de bomen in de jungle willen kappen en een flat willen bouwen. We moeten iets doen om ze te stoppen. Heb jij al een plan?’ Lorabella kijkt me aan en begint te praten: ‘naast dat ik een fantastische zangeres ben en een pure schoonheid ben ik ook heel slim en natuurlijk heb ik een plan, maar die gekke oude Goeloe rende er als een idioot vandoor toen ik hem er over sprak. Ik heb niet zomaar een plan, ik heb een meesterlijk plan. Dat komt omdat ik zo slim ben natuurlijk.’

‘Je bent echt prachtig met al die verschillende kleuren en je veren glanzen ook zo mooi. Wat is je plan eigenlijk’, vraag ik. ‘Nou, dat zal ik je vertellen mensending. Deze palio gaat ons helpen. Ik heb geoefend en kan stemmen nadoen. Ik klink net zoals de mensen. Wacht ik doe het even voor.’ Lorabella vliegt naar beneden en gaat voor ons staan, benen wat uit elkaar en dan opent ze haar snavel: ‘IDEREEN STOPPEN NU MET DEZE ONZIN, WE GAAN NIET VERDER MET DE BOUW WANT ER ZIJN HIER SPOKEN DIE DE MENSEN OPETEN’.

De olifant, Goeloe en Tillie schrikken en doen een paar passen naar achteren. Ook ik ben geschrokken. Die mooie Lorabella, met die gele snavel en gekleurde veren klonk echt als een grote boze meneer.

‘En? Hoe vonden jullie het?’, vraagt ze. ‘Ongelooflijk’, zegt de olifant. ‘Gruwelijk’, zegt Goeloe. ‘Eng’, roept Tillie.

We gaan dicht bij elkaar staan en maken het plan. Het plan om de mensen weg te jagen. Goeloe zal stenen gaan gooien vanuit de lucht. De olifant zal water spuwen en met zijn slurf heel veel geluid maken. Tillie zal met een zaklamp schaduwen maken en haar tanden laten zien aan alle mensen en ik, ik krijg een klein rolletje toebedeelt. Ik mag de radio vasthouden terwijl Lorabella rondvliegt en haar enorme stem opzet.  

Dit is het plan. We eten nog wat en als het donker wordt gaan we het plan uitvoeren. Dan zijn de mensen bijna klaar met het werk voor de dag, gaan ze in hun tenten liggen of bij het kampvuur zitten en laten we ze schrikken. Ik kan niet wachten.

Na een tijdje doezel ik wat in tegen de boom. Van het beleven van avonturen word je best moe. Goeloe trekt aan mijn arm en zegt dat het tijd is. Dit is het moment. We gaan dieper het bos in en zien in de verte de stenen liggen die voor de bouw gebruikt worden en ook die grote apparaten met armen die de stenen goed moeten leggen. De mensen zitten allemaal bij elkaar. We nemen onze posities in. We tellen van 3, 2, naar 1 en dan zet ik de radio aan.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: