Storm

Vandaag was de eerste dag van de afgelopen week waarin een vorm van rust voorkwam. Het was een chaotische en hectische week met als hoogtepunt de storm van donderdag. De takken vlogen ons om de oren. We wonen aan een park en op onze uitbouw kletterde de ene tak na de andere op het platte dak. Een oorverdovend gebrul liet de openhaard horen en de kinderen waren danig onder de indruk. Die avond explodeerde er ook iets in me tijdens een vergadering op school en de stormachtige dag was compleet.

Wat verder deze week een heikel punt was, waren de obsessieve gedachten die het overduidelijk niet eens zijn met mijn voornemen om gezonder te gaan leven. Ze bleven maar komen, als ongenode gasten of vreemden die je op straat achtervolgen. Fluisterend vroegen ze om aandacht. Toen ze die niet kregen, gingen ze over tot schreeuwen, zeuren, klagen, bedelen, belonen en dreigen. Alles kwam voorbij. Gisteren was ik het zo beu dat ik naar de voorraadkast liep om me over te geven. Bij gebrek aan een witte zakdoek koos ik voor chips. Ik liep naar de keuken en een storm begon te woeden in mezelf. Ik kreeg het er warm van en opeens hoorde ik een stem die zei: “Nee, je doet het niet. Nu eens niet. Nee, het gaat niet gebeuren.” Ik vulde een glas met water. Ging zitten en vertrok om negen uur naar bed. Trots.

Het begin is er. Na mijn blog over mijn lijf ben ik begonnen met mezelf toe te spreken. Die obsessieve gedachten moeten vertrekken, enkele reis Siberië stel ik voor. De angst grijpt me soms bij de strot. En onzekerheid: kan ik het nu wel volhouden en wat als??????

Het bewijs ligt er. Ik durf te bloggen over mijn strijd. Ik durf actie te ondernemen. Ik durf nee te zeggen. Nu zoek ik nog de moed om vol te houden. Dag voor dag.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: