Maandag

Ik weet niet goed wat er aan de hand is, maar sinds een paar weken voelt de maandag aan als de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ineen. Wat gebeurt er toch? Op mijn werk voel ik me op de maandagen om 11 uur in de ochtend alsof de week alweer bijna voorbij is. En dan moeten we nog pas op gang komen. Collega’s hebben behoefte om al hun problemen en vragen te delen op maandag. Afspraken worden allemaal gepropt in die maandag. Alsof de rest van de week niet meetelt.

Vandaag was het toppunt van de hectische maandag. Ik vraag me al lang niet meer af waarom sommige dagen een kleur hebben meegekregen. Blauw is bij uitstek de kleur van mijn maandag. En dan niet die mooie indigokleur blauw. Nee, dat blauw van een afstervend been. Zwart/paars, verstikkend afstervend blauw. Misschien wat overdreven. Ik geef het toe, maar ohhhh die maandag is bijna niet te doen.

Normaal vind ik thuis nog wat tegenwicht. Dan kom ik binnenstormen en staat er een liefhebbende echtgenoot te koken, kindjes die op me afkomen stormen en me overladen met kusjes en de geur van veiligheid en rust die over me heen spoelt. Niet vandaag. Vandaag was het ook thuis maandag. Kinderen die niet wilden eten (kind 1: ik heb buikpijn, kind 2: ik ook, kind 1: maar ik heb echt buikpijn, kind 2: ja, ik ook), geen manlief die de heerlijkste gerechten voorschotelt en een buurman die buiten in de tuin aan het klussen is en de bel niet hoort zodat ik mijn pakketje niet kan afhalen. Ik meet mijn hartslag en kom uit op een score van 101 slagen per minuut. Dat is voor iemand met een extreem lage hartslag (gemiddeld 55 per minuut) heeeeel hoog. Dus er zit niets anders op dan te gaan zitten. Adem in, adem uit. Ook deze maandag gaat weer voorbij (geleerd van de pufklas: ook deze wee gaat weer voorbij) en te bedenken dat morgen het allemaal beter wordt of misschien is het dan black Tuesday. Wie weet.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: