Intuïtie

Intuïtie vind ik een mooi woord. Los daarvan vaar ik er wel bij. Daar bedoel ik mee dat hoe meer ik in contact sta met mijn gevoel hoe meer ik beslissingen neem die automatisch kloppen. Nog te vaag?
Ik merk dat ik gedurende een dag soms van hot naar her en weer naar hot vlieg en ren. Dan kom ik buiten adem aan op een afspraak, vergeet de rugzakken van de kinderen of sta wezenloos in de supermarkt voor de schappen besluiteloos wat mee te nemen. Op zulke momenten sta ik ver af van mijn gevoel, want ben alleen maar bezig met gedachten.

Zodra ik stop, adem in, adem uit, en tot rust kom voel ik mijn lichaam. De gejaagdheid die ervoor zorgt dat mijn rug vast gaat zitten. Het kloppen in mijn rechterslaap die een migraine aanval aankondigt. De rusteloze benen die op de bank niet stil willen liggen. De verkrampte spieren in mijn nek en schouders. Als ik dan ontspan dan vallen ook allerlei gedachten van me af en wordt alles automatisch in een bepaald perspectief geplaatst.

Maar leven op intuïte is meer dan voelen alleen. Het gaat om vertrouwen. Eerst moet je contact hebben met je gevoel en dan vervolgens daar op vertrouwen dat dit gevoel je niet voor de gek houdt. We kennen allemaal dat moment dat je binnen stapt bij een stel dat net ruzie heeft gehad. Je voelt de spanning. Of je staat in de lift met iemand en je lijf giert van de zenuwen en schreeuwt dat je moet vertrekken. Om allerlei bedachte sociale ongeschreven regels blijven we dan staan in zo een lift. Nee, handel naar je gevoel en heb vertrouwen.

Vandaag had ik een goed gesprek met iemand. Eigenlijk was ik druk op het werk, maar ik nam de tijd voor dit gesprek omdat ik voelde dat we “ergens” naar toe gingen. Al pratend kwamen ideeën tot stand die goed voelden. Die ideeën konden alleen maar ontstaan in het moment en omdat wij allebei aanvoelden dat het een en ander bespreekbaar was. Weer te vaag? Nou ja, soms is het gewoonweg niet onder woorden te brengen wat je bedoelt. En dat is niet voor niets, want het wordt gevoeld. Heel bijzonder en mooi om te ervaren. Ik dank vandaag mijn gevoel extra.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: