Wachten

Vandaag weet ik niet goed waar ik over wil schrijven, terwijl ik wel een enorme behoefte voel om te schrijven. Misschien moet de blog gaan over Sylvana Simons. Dat ze eindelijk haar verstand weer heeft gevonden. Of dat ze moedig is of misschien wel oliedom. Op dit moment heb ik geen zin in een mening.

Misschien moet het stukje dan gaan over de vrouw bij Kruidvat die dacht dat ik voor drong bij de kassa, terwijl ik haar niet had gezien. Zij ging uit haar plaat en had niet verwacht dat ze dat beter niet kon doen.

Of over die vriendin die morgen jarig is maar geveld is door de griep. Tja, daar zijn er velen van, maar ik gun haar een mooie kerst en dito verjaardag. En for the record: griep is stom!

Ik kan ook woordenlang uitweiden over de stroom gedachten die me de laatste week ernstig belemmeren in mijn dagelijks functioneren. Er broeit iets in me. Ik ben onrustig, vatbaar voor een koutje, maar vooral vatbaar voor verandering. Ik weet nog niet goed wat of hoe of wanneer of waar of waarom, maar ik voel het kriebelen. Nu heb ik al enige tijd ervaring met mezelf en herken ik deze onrust. Wat ik nu veel beter kan dan voorheen is wachten. Vooral afwachten totdat duidelijk wordt of de onrust van tijdelijke aard was of actie nodig is om mijn leven een andere wending te geven. Dat wachten doe ik dan ook maar onder het genot van een kop thee. Wachten is nooit mijn grootste kwaliteit geweest. En dat geeft dus alweer aan dat het goed is. Je moet soms dat doen waartegen je weerstand voelt, want die weerstand zegt op zich al genoeg.

Ik ga dus wachten, broeden, wachten, ergeren (want dat hoort erbij) en luisteren terwijl ik wacht naar een stem die me gaat vertellen wat “we” gaan doen. Ik ben benieuwd. Tot het zover is, wacht ik (on)rustig af.

 

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: