Geven

De eerste dag van de vakantie staat in het teken van goed doen. De kinderen hebben hun spaarpot geleegd op mijn bed en het spaargeld moet dringend geteld worden. De twee spaarpotten blijken voller te zijn dan we dachten. Regelmatig krijgen de kinderen van opa en oma “zakgeld”. Ze hebben geen flauw benul van de waarde van dit geld en stoppen het automatisch in hun spaarpot. Die handeling op zich geeft al genoeg vreugde. Cato spaart voor een echte motor en Rika voor (iets minder ambitieus) rolschaatsen.

Maar vandaag wordt er niet gespaard. Nee, vandaag gaan we geven. Met ons gezin kijken we elk jaar naar 3fm Serious Request. Dit jaar spreekt het doel de kinderen echt aan. Er wordt voortdurend in huis geroepen “we laten die kinderen niet stikken.” We vertrekken vroeg naar Breda. Nadat de kinderen hebben besloten hoeveel ze kunnen missen stappen we in de auto. Cato heeft een tasje met daarin haar portemonnee en ook die van Rika. Ze hebben unaniem besloten om ieder 10 euro te doneren. Ze willen zien op internet wat er met hun geld gedaan wordt. Ze begrijpen heel goed dat ze met hun geld wel 5 kinderen kunnen redden en ik zie mijn kinderen gloeien, gloeien van trots.

In Breda is het gezellig druk. We komen bij de brievenbus en wat onwennig wordt het geld er in gedaan. Rika roept vrolijk: “we redden de wereld.” En zo is het. Iedereen kan invloed hebben op de wereld. Hoe groot je ook bent. Hoe klein en breekbaar je ook bent. Net zoals Tijn, die met zijn actie nu al meer dan een miljoen euro heeft opgehaald. Hij weet dat hij de volgende editie van Serious Request niet meer gaat mee maken. Geen eindexamen, geen rijles, geen trouwpartij, geen kinderen, geen baan, allemaal niet voor hem. Maar voor altijd heeft hij zijn stempel op deze wereld gedrukt. Voor altijd in onze harten gesloten en duizenden kinderen in andere landen geholpen. We kunnen allemaal een voorbeeld zijn. Het voelt goed om te geven, iets te betekenen. Zoals Cato zegt: “wat leuk om te geven zeg.”

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Geven”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: