Binnen

De kerstvakantie is ingeluid met een kerstmusical op school. Wat ongelooflijk leuk om alle kinderen van de school samen een optreden te zien verzorgen. Onze kinderen zitten op een kleine school en wat me mateloos ontroert is de verbinding die alle kinderen met elkaar hebben. Groot en klein staan samen op het podium en zingen naar hartenlust. Op het einde stonden alle kinderen weer samen op het podium om de musical af te sluiten en toen hield een jongen van groep 5 de tekst voor de kinderen van groep 1. Zo mooi om te zien en ook best grappig, aangezien de groep ééners nog niet kunnen lezen. De bedoeling was goed en heel kenmerkend voor onze school.

Vandaag nog een dag naar school. Samen knutselen, lunchen en een afsluiting met samen zingen onder de boom. Ook werden er nog twee kinderen uitgeveegd. Zij gaan tussentijds naar een andere groep en traditiegetrouw zit je dan op een karretje met een bel terwijl de juf je naar de volgende groep rijdt. Iedereen staat te klappen in de gang en roept de naam van het kind. Elke keer krijg ik weer kippenvel en slik even mijn tranen in.

Nu is de vakantie begonnen. Een vakantie die bol zal staan met films kijken, het glazen huis bezoeken, kerst vieren en terugkijken op het afgelopen jaar. De kinderen zijn moe. Pap en mam hebben een flinke kou te pakken, dus het wordt vooral een tijd van rust. Onder een deken op de bank wegduiken en heerlijk samen zijn. Het klinkt allemaal gezapig, maar ik ben er wel aan toe. Ze kunnen doen wat ze willen buiten, maar wij keren even naar binnen. Bezinnen.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: