Liegen

Ik probeer mijn best te doen om empathie op te brengen voor iedereen. Dus aandachtig luisteren,oprechte aandacht geven en niet gelijk in de adviesrol of hulprol schieten als iemand een probleem voorlegt. Ook in mijn werk komt de nodige begrip om de hoek kijken. Ik heb met veel verschillende mensen te maken en ik probeer iedereen met respect te behandelen en voor elke situatie een passend antwoord/advies/oplossing, wat dan ook van toepassing is, te bieden.

Maar waar ik echt niet tegen kan, mijn haren gaan overeind, lichaam springt op de kast, nekspieren zetten uit en rode vlekken nemen bezit van mijn nek, is liegen. Liegen en bedriegen. Nu heb ik een collega die ik al meermalen heb verdacht en sterker nog heb betrapt op dit soort praktijken. Jammer genoeg kan ik de collega niet bij naam noemen, want oh jee dat is niet collegiaal en dat kan gevolgen voor mezelf hebben. Maar ondertussen verdient deze persoon gewoon zijn geld met blunderen en praktijken uitvoeren die allerminst collegiaal, professioneel en eerlijk zijn. Lastige situatie. Vandaag heb ik de collega “in zijn eigen val laten lopen.” Het moest er eens van komen.

Beleef ik daar veel plezier in? NEE!!! Ik wil me op mijn werk bezig houden met zaken die ertoe doen en niet op het corrigeren van losgeslagen projectielen. Wat me daarin ook stoort is de slappe houding van de leidinggevende en de organisatie. Hoe is het mogelijk dat dit soort mensen niet aangesproken worden op hun gedrag? Dat die van positie naar positie groeien na elke blunder?

De strijdbare jurist in mij wordt dan opstandig en schiet in actie. Ik vind het zo onrechtvaardig dat deze persoon onwaarheden over mijzelf, maar meer nog over een hardwerkende en betrokken collega, kan verkopen en daar weg mee komt en een ander de puin laat opruimen.

Het neerkwakken van mijn frustratie in deze blog brengt wat rust. Nu ga ik weer op zoek naar mijn voorraad empathie en verdeel die zorgvuldig over de mensen die dat wel verdienen (lekker puh).

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Liegen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: