Douwe Bob

Douwe Bob pretendeert geen hippie te zijn, althans dat riep hij gisterenavond in Gebouw-T. Natuurlijk is hij wel een hippie. Hij zingt over liefde, onthaasten en verbinding. Tijdens het concert had hij het over energie en hoe goed het voelt als je allemaal in dezelfde flow zit. Dat je dus met elkaar ervoor kan zorgen dat een bepaalde sfeer ontstaat, een gevoel.

Hij verzet zich ook tegen de gevestigde orde en roept op tot samen zijn of samenzijn. Dat maakt hem in mijn ogen een oude hippie, ook al is hij nog maar 23 jaar jong. Als ik naar hem kijk, zie ik een oude ziel. Een wijs en gevoelig iemand die zijn gedachten en gevoelens een plek geeft in zijn muziek. Niet dat die muziek me altijd aanspreekt, maar zijn hele aanwezigheid vind ik fascinerend. Het zijn dit soort jonge mensen waardoor ik het gevoel en het vertrouwen krijg dat niet iedereen in het leven staat voor puur persoonlijk gewin. Dat er meer mensen in het leven zijn die een tegengeluid willen laten horen: het geluid van de liefde, van de verbinding met iedereen ongeacht kleur, vorm of afkomst.

Ik zie in Douwe Bob een mannelijke Janis Joplin. Hij zingt de blues vanuit zijn tenen en ik geloof elk woord van hem. Nu heb ik de hippietijd van de jaren zestig van de vorige eeuw helaas niet kunnen meemaken, maar gisteren ben ik met een gevoel thuis gekomen dat ik nu mee kan doen in de tweede en vernieuwde ronde. Die kans laat ik niet aan me voorbij gaan. Bedankt Douwe Bob voor deze inspiratie.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: