Bulderen

Bij ons aan tafel is het bijna nooit stil. Vooral niet tijdens het avond eten. Iedereen wil de dag doornemen op zijn of haar manier. Ook wordt er lang nagetafeld, vaak met het spelletje “verboden te lachen.” Rika heeft al veel vaardigheden zoals rekenen, schrijven en lezen. Ook is ze heel sociaal, maar het spelletje “verboden te lachen” is voor haar echt niet te doen. Al bij het uitspreken van de woorden schiet ze in de lach en dan niet zo maar een lach, nee een echte bulder lach. Een bulder lach kenmerkt zich vooral door het slaan met de vuisten op tafel, het gekronkel van het mini lichaampje op de stoel en het bijna stikken en dan opeens enorm luid uithalen met een HAHAHAHA.

Een lach die heel erg bekend staat in de kant van mijn vaders familielijn. Mijn vader en zijn broers praatten altijd hard en veel, maar zodra ze gingen lachen dan draaiden alle omstanders hun hoofden om en konden een glimlach niet onderdrukken.

Om dat terug te zien in je eigen kinderen is waanzinnig, zeker aangezien mijn vader al 26 jaar dood is en ik steeds minder herinneringen aan hem kan vasthouden. Zodra Rika dan ook in de lach schiet, stel ik me zo voor dat mijn vader aan de kop van de tafel zit mee te genieten. En ik, ik denk aan hem en lach keihard mee. Net zo hard dat we allemaal naar de wc moeten rennen. Gelukkig hebben we er daar twee van anders zou het lachen ons vergaan in een natte bedoeling.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: