250

Vandaag schrijf ik blog nummer 250. Daar ben ik (niet alleen stiekem) heel erg trots op. Eind vorig jaar, precies op de laatste dag van het jaar, nam ik een besluit. Het besluit om elke dag een blog te schrijven en daardoor schrijfritme op te doen. Op een paar vakantiedagen, fietsmomenten en baaldagen na heb ik echt elke dag met veel plezier mijn gedachten toevertrouwd aan het witte scherm van mijn laptop.

Ik heb veel geleerd de afgelopen 250 blogs. Vooral dat mijn hart ligt bij het schrijven van gedichten. Ook ben ik trots op mijn eerste verhaal (Anna en Roos). Ik weet nu ook hoe lastig het is om een verhaal vorm te geven en vol te houden. Korte blogs zijn veel makkelijker en overzichtelijker dan een verhaal. Ook is de tijdsinvestering in een blog of een gedicht aanzienlijk korter. In mijn hoofd heb ik wel meer rust gekregen en dat voelt fijn. Gedachten plagen me minder, vooral in de nacht, als voorheen. Ik heb ook meer zelfvertrouwen gekregen voor wat betreft mijn schrijfsels en wat me vooral opvalt is hoeveel plezier ik heb in het schrijven.

Een dag niet geschreven, maakt me toch onrustig. Het is een routine geworden waar ik me goed bij voel. Ik lees nu ook veel meer gedichten en krijg daar inspiratie door. Maaike Dekkers stuurt me telkens fantastische foto’s en daardoor kan die inspiratie ook rijkelijk vloeien over het scherm.

De commentaren en reacties die af en toe binnen komen via de blog of in persoon betekenen veel voor me. Het doet me goed als een gedicht iemand heeft geraakt. Woorden kunnen troost geven of boos maken of de lachspieren los gooien of noem het maar op. Een kostbaar bezit zijn woorden en daarom vind ik het belangrijk er zorgvuldig mee om te gaan. Ik blijf schrijven, want er zijn nog te veel woorden die geen plek hebben gekregen en te veel gedachten die toevertrouwd moeten worden aan het scherm en te veel gedichten die er uit moeten en te veel plezier dat ik wil delen. Op naar nummer 251!

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “250”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: