Stilstand

Al een tijdje voel ik een vorm van stilstand in mijn inspiratie. Het levensverhaal wat ik schrijf wil niet zo vlotten, gedichten stromen niet meer op papier en de cursus die ik volg ontvlucht ik.

Het is niet dat ik niets meemaak of in een of andere vorm van lamlendigheid ben beland (zoals voorheen wel eens gebeurde), maar er komt gewoon niet zo veel in me op. Een bepaalde vorm van rust geeft dat wel. Dat niet elk moment van de dag en vooral de nacht, de woorden door mijn hoofd razen om naar buiten te komen en een plekje op een vel opeisen.

Nu is het wel zo dat ik dit weekend een schrijfweekend heb gepland. Een weekend met 7 andere cursisten, waaronder een vriendin, waarin we begeleid en gestimuleerd worden om te dichten. Daar heb ik enorme zin in. Even helemaal afgezonderd te zijn en samen met andere woord-idioten te zitten en te schaven aan gedichten die geïnspireerd zijn op kunst. Twee vliegen in 1 klap, denk ik zo. Toch hoor ik vanuit een donker kamertje in mijn hoofd een stemmetje fluisteren: ‘wat als het nu niet komt?’ Het. De inspiratie. Dan staat een stevige rondborstige vrouw op die luidkeels in mijn hoofd rondbazuint: ‘En, wat dan nog? Het gaat zoals het gaat. Het komt zoals het komt’.

Wat een verschil met één van mijn eerste blogs. Mevrouw Kritiek is verworden tot klein miezerig en verschrompelt mannetje die in een  hoekje zit, af en toe nog iets durft te fluisteren, maar al snel de mond gesnoerd wordt door Mevrouw IK. Het van te voren verzinnen wat er allemaal kan mis gaan, slaat nergens op. Het van te voren zorgen maken, werkt verlammend. Het overdenken van wat moet, slaat elke vorm van inspiratie en spontaniteit dood. Wat komt dat komt en dat is goed. Nog een paar dagen zweten en dan komt het heerlijke afzonderen in een wereld vol kunst en woorden. We zien wel wat het oplevert. Wellicht nieuwe blogs.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: