Vakantie

Het is dan zo ver. De vakantie is begonnen. Nou ja, voor de kinderen dan. Paps en mams moeten nog een paar dagen zwoegen, maar ook dan gaan wij genieten van een paar weken niets. Geen broodtrommeltjes inpakken, geen bekers vullen, geen gymkleding vergeten en geen wekker zetten.

De oudste is vandaag uitgeveegd naar de volgende groep. Zo leuk is dat. Ze zat trots op het karretje en de juf duwde ze van groep twee naar groep drie onder luid gejuich van alle kinderen van school, docenten en ouders. Heel ontroerend vond ik dat. Ze zat daar zo groot te zijn en zo zelfstandig en rustig en te stralen. De jongste kreeg het te kwaad en werd zeer emotioneel. Haar zus zou nu niet langer meer bij haar in de klas zitten. Natuurlijk hebben we dat haar al meerdere keren verteld, maar nu kwam het besef hard aan. Wat ontzettend mooi dat deze zussen zo verbonden zijn met elkaar. Gelukkig hebben ze zes weken de tijd om zo dicht op elkaars lip te zitten dat ze blij zullen zijn dat ze na de vakantie ieder in een andere klas zitten. Lang leve de vakantie.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: