Klaagzang

Ik voel me ziek en zielig. Hier een kleine opsomming van mijn misère: hoofdpijn, doorlopend snot, keelpijn, rugpijn, pijn aan mijn klieren in mijn nek, stijfheid, loopneus met nog meer snot, oorpijn, zieligheid en als laatste nog veel meer snot. Boehoe. Ik voel me zielig en ziek.

Natuurlijk staat mijn ellende tot geen verhouding tot die van mijn schoonvader. Hij is zondag avond onwel geworden. Hartinfarct. Het “kantje-boord-werk” was dat. We zijn zo geschrokken dat we nu nog aan het bij komen zijn. Een gedeelte van zijn hart is gewoon afgestorven. Kun je dat voorstellen? Een stuk hart is dood vlees. Je kunt daar heel oud mee worden, maar toch. Ik merk dat mijn schoonvader aangeslagen is. Nu blijkt een andere slagader ook verstopt te zijn. Daar moet hij nog aan behandeld worden en ik zie aan zijn gezicht dat hij bang is. Praten over emoties doet hij niet, maar ik lees het in zijn blik. Heftig. Dus ik mag niet klagen, maar doe het stiekem toch. Heel zachtjes met een zakdoekje in mijn hand want daar komt weer een vloedgolf snot aan.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: