Schrijven

Blog 200 is in aantocht en ik voel een verandering in mezelf opkomen. Elke dag een stukje schrijven blijft leuk, maar soms vind ik mijn eigen schrijfsels wat vlak. Daar heb ik al eens eerder aandacht aan besteed en toen ben ik begonnen met een tweede verhaal. Dit verhaal is vast gelopen omdat het allemaal te dichtbij kwam. Dat is dus een blokkade die je je als schrijver in de dop niet kunt veroorloven. Die blokkade moet doorbroken worden. Dat is mooi doordacht, maar het strandt op het doen.

Soms weet ik niet wat ik wil. Wil ik nu korte stukjes schrijven die lijken op een column of wil ik me richten op verhalen of toch gedichten? Elke dag is anders en ook de zin in schrijven is elke dag anders en de vorm dus ook. Nu staat de vakantie voor de deur en moet ik beslissen of ik mijn laptop meeneem en op mijn vakantieadres elke dag een blog post of dat ik ook vakantie neem van mijn blog. Ik neem dan een schrift mee en beloof aan mezelf dat ik elke dag schrijf, maar dan zonder de druk dat ik wifi moet gaan zoeken op een camping en mijn laptop voortdurend moet verstoppen zodat deze niet gejat wordt. De opgesomde nadelen wegen zwaar en drukken daarmee ook steeds zwaarder op mijn gemoed, want is een vakantie nemen van publicatie op mijn blog nu niet heel risicovol en een schending van een afspraak met mezelf. Ik heb afgesproken elke dag te schrijven (de jurist in mij roept dan: dat betekent dus niet per definitie schrijven op je blog) en als ik dat nu voor een paar weken doorbreek verval ik dan niet in mijn blubber-gedrag en negatieve spiraal waardoor ik nooit meer de draad oppak? Dat is dus een risico.

Ik ben er nog niet uit. De vakantie start pas over 14 dagen, dus dat geeft me nog wat tijd om lekker in mezelf over een -zeker voor de buitenwereld- zinloos onderwerp te piekeren. Nou ja, helemaal zinloos is het ook weer niet, want het schrijven en vooral het dus dagelijks schrijven en publiceren heeft me veel opgeleverd. Daar zijn te noemen: vergroten van mijn schrijf zelfvertrouwen, een trots gevoel in de zin dat ik dus echt wel iets kan volhouden, zij het dan wel niet afvallen, maar toch, en schrijfritme. Ik voel me gewoon minder goed als ik niet schrijf. Ook al laat ik niet altijd het achterste van mijn tong zien in mijn schrijfsels, bijvoorbeeld het grote deel van mijn leven dat werk heet blijf veel buiten beschouwing terwijl ik daar toch boeken mee zou kunnen vullen, toch verwerk ik van alles tijdens en door het schrijven. Ik overkom vermoeidheid, ik krijg perspectief, ik neem mezelf op de hak, ik spui en dat alles lucht op en haalt de druk van mijn ketel. Op dit moment zit die ketel vol en staat er een grote druk op. Elk moment kan de ketel barsten en het schrijven geeft me een beetje meer lucht. Al is het maar doordat  mijn vingers over de toetsen galopperen, al is het maar naar het scherm kijken en de woorden te zien verschijnen die het blanco canvas kleur geven, ook al is het dan maar zwart. En al is het maar dat ik even een moment het gevoel heb dat er iemand naar me luistert. Ergens daar zit iemand die naar me luistert, echt luistert en diegene die heb ik af en toe heel hard nodig. Diegene weet hoe ik me voel, die kent het echte verhaal en die houdt van me zoals ik ben, onvoorwaardelijk. Diegene luistert niet altijd, maar als ik schrijf zijn we even samen en voelen we elkaar in het moment helemaal aan. Ik schrijf voor jou.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Schrijven”

  1. Wauw!!bijna 200 blogs,goed hoor,trots op je.
    Vakantie is niks aan je hoofd hebben en lekker alles doen wat je wilt doen,even geen blogs maar tijd besteden aan lezen lezen en nog eens lezen…..succes met de knoop doorhakken kus

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: