Vrouwen

Toen ik drieënhalf jaar geleden vertrok naar een andere werkgever kreeg ik van zeven collegiale dames een lunch aangeboden. Dat was een enorme verrassing. We zaten daar bij elkaar en beloofden elkaar eeuwige trouw. Nou ja, in die zin dan dat we zeker twee tot drie keer per jaar elkaar zouden zien bij een lunch. Vandaag was het weer zover. Helaas lukt het vaak niet om met zijn achten bij elkaar te komen.  De samenstellingen wisselen, de eetgelegenheden wisselen, maar de verbondenheid en de afspraak voor het leven blijft.

Telkens kijk ik naar deze vrouwen en verbaas me over de enorme verschillen. We doen allemaal ander werk. Binnen de organisatie hebben we of hadden we allemaal een ander vakgebied. Ik ben vertrokken en één dame is tijdelijk met verlof en klust hier en daar wat bij, maar vooral in haar eigen huis en aan haar eigen zaak. We wonen allemaal verspreid, verkeren in verschillende leeftijdsfases en hebben bijna allemaal kinderen, maar dan weer in allerlei verschillende leeftijden. De verschillen zijn niet zo boeiend of misschien wel. We hebben altijd voldoende gespreksstof.

Wat we gemeenschappelijk hebben is levenslust. Ook weer allemaal op onze eigen wijze. We zijn positief ingesteld, hebben eenzelfde werkmentaliteit (niet zeuren, maar poetsen noem ik het maar) en we luisteren graag naar elkaars verhaal. Oprechte interesse. Dat is ontzettend mooi en daar ben ik dankbaar voor. Vrouwen kunnen elkaar zo veel bieden als ze open staan voor elkaar in plaats van elkaar te beoordelen op uiterlijkheden of andere onbenulligheden. Zodra jaloezie de deur uit is geschopt, kunnen vrouwen een bepaalde energie met elkaar delen en bij elkaar losmaken waar je heel lang op kunt teren. In ieder geval tot een volgende lunchafspraak.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: