Uitje

Elk jaar hebben we een uitje van het werk. Dit jaar heb ik het samen met een collega georganiseerd. Het was een rustig programma in het thema “leren kennen”. We hebben met een gids door Steenbergen gewandeld en vooral naar boven gekeken. De mooiste panden zijn er te zien als je maar je ogen opent en naar boven kijkt. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de st. Gummaruskerk en kregen we van een bevlogen vrijwilliger tekst en uitleg bij wat we zagen. Daarna vertrokken we naar Arcadia om een boerenlunch te nuttigen. Voordat we aan de lunch begonnen hebben we elkaar leren kennen aan de hand van speeddates van 1 minuut. Dat was hilarisch, want het draaideur-systeem dat we hadden bedacht zodat je telkens een ander voor je had en aan het eind van de rit tien gesprekken had gevoerd, bleek niet te kloppen. Nou ja, juristen zijn ook geen financiële mensen. Niet echt goed in wiskunde en cijfers, zullen we maar zeggen.

Het wandelen in de tuin onder het genot van een heerlijk briesje en stralend zonnetje was een welkome afleiding. We eindigden de dag met een djembee workshop. Nou dat was me wat. Tien stijve ambtenaren achter een drum. Ik heb tranen met tuiten gelachen om een collega die haar uiterste best deed en daardoor steeds roder aanliep en mij aankeek, vervolgens in de lach schoot en nog roder werd, waardoor ik weer moest lachen en de vicieuze cirkel bereikte haar hoogtepunt toen ik mijn gezicht moest afvegen van de tranen die over mijn wangen liepen. Na afloop hebben we besloten volgend jaar een spetterend optreden te verzorgen bij het Nieuwjaars ontbijt. Dan neem ik wel even een schoon onderbroekje mee, want dat houd ik nooit droog.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: