Deelder

Ik vind Jules Deelder de verpersoonlijking van cool. Hij ziet er altijd fantastisch uit in zijn maatpakken, maakt briljante gedichten en is een vlijmscherpe observator en intellectueel. Een groot voorbeeld. Ik heb hem nog nooit zien optreden. Dat moet echt bijzonder zijn, maar ik heb angst. Ik heb angst dat deze (in mijn ogen) grootheid van zijn sokkel valt en neerpleurt als een olifant in een waterbad. Ik weet niet waar die vergelijking vandaan komt, maar wat ik dus wil schrijven is dat ik bang ben dat Jules Deelder een arrogante kwast blijkt te zijn of te stoned is om zijn gedichten te produceren en dus dat mijn held een mens van vlees en bloed blijkt te zijn.

Om die reden pak ik er af en toe een gedichtenbundel bij en houd die stevig tegen me aan. Zo ervaar ik toch een band met de grootmeester. Vandaag heb ik behoefte aan de Eenhoorn. De bundel heet “Het lot van de eenhoorn”. Het titel gedicht is briljant en wil ik graag delen:

Het lot van de eenhoorn

Het lot van de eenhoorn
is simpel verklaard

Toen Noach vertrok
kwam de eenhoorn te laat

Staand op een rots
zagen hij en zijn maat

de Ark in de woelige
baren vergaan

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: