Tevreden

De Kunstroute Tholen is weer voorbij. De dagen zijn omgevlogen en onze expositie “drieluik in perspectief” is goed ontvangen. Veel bezoekers hebben genoten van de gedichten, de foto’s en de schilderijen.
De gedichten (mijn bijdrage aan dit drieluik) zorgden voor verschillende reacties. Een greep:
– ik word er emotioneel van, zo prachtig en beeldend verwoord;
– het grijpt me aan;
– deze (verstikking) komt heel hard bij me binnen;
– wat mooi;
– kon dit gedicht maar opgestuurd worden naar de president van Amerika dan kon hij misschien zorgen voor verbinding aan de hand van deze tekst.

Ik vind het altijd spannend om mijn gedichten te delen. Het voelt toch heel naakt en kwetsbaar. Toch is kwetsbaar niet het goede woord, want dat wekt de suggestie alsof de ander, in dit gevel de lezer of ontvanger van het gedicht, de maker kan kwetsen. Andersom is in ieder geval geen sprake van. Er waren mensen bij die diep geschokt waren en (letterlijke reactie) ‘te doen hadden met degene die deze gedichten had gemaakt.’ Dat raakt me, want dat betekent dat een of meerder gedichten emoties losmaken. Maar kwetst me niet, in tegendeel missie geslaagd. Gedichten zijn gemaakt vanuit emoties. Er zitten verschillende lagen in, diepte. Als dat gezien wordt, dan maakt me dat intens tevreden. Misschien klinkt dit als een cliché of wat zoetsappig, maar ik stel voorop dat meedoen met de Kunstroute (het dus open stellen van je ziel, in mijn geval) de bedoeling heeft om gezien te worden en liever nog begrepen. Als dat inderdaad plaats vindt, dan ben ik tevreden, voldaan.

Nu komt er een moment van rust. Rust om de afgelopen dagen, maar zeker qua voorbereiding ook maanden, te laten passeren. Rust om de woorden die gedeeld zijn los te laten, hun vrijheid te schenken. Rust om op zoek te gaan naar nieuwe woorden, wat roert zich nog meer in mijn ziel. Tijd voor een nieuwe ontdekkingstocht en wie weet vinden deze woorden hun weg tot een gedicht en misschien zelfs wel tot de Kunstroute van volgend jaar.

 

 

 

 

 

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Tevreden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: