Trots

Rika zit al een tijdje op zwemles. Elke keer als ze een onderdeel onder de knie heeft, krijgt ze een sticker. Als het vel, waar de stickers op moeten, vol is dan is haar diploma in the pocket. De eerste lessen ging ze zonder angst het water in en leerde elk onderdeel in een mum van tijd. Ze ging als een razende roelie van bad een naar bad twee en drie, maar in drie stopte de snelheid. Nu komt het er namelijk op aan. Echt leren zwemmen, met dus een goede techniek. Les na les geen sticker, wel een high five van de juf, waar ze ook zichtbaar tevreden mee was, maar ik voelde haar teleurstelling toenemen. Thuis gingen we oefenen op haar potloodbenen. Ze heeft het onder de knie op het droge, maar in het water is het gewoon een ander verhaal. Ik bewonder haar doorzettingsvermogen. Ook vandaag weer. Met opgeheven hoofd betreedt ze het zwembad, groet netjes de juf en springt in het water. Ze zwemt met plezier en houd haar rug fier recht in het water, buik omhoog en hup kikker, schaar, potlood. De les vliegt voorbij en dan komt het moment. Alle kinderen moeten een voor een bij de juf komen. De een krijgt een sticker, de ander een schoudklopje of een high five. Dan is Rika aan de beurt. De juf scheurt een sticker, ze overhandigt deze aan een nat en verkleumd meisje. Het meisje kijkt op en glimt en ik, ik open de sluizen. Zo trots.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: