Honderd

Het plan was om vandaag verder te gaan met het verhaal over Anna en Roos. Dat verhaal is in de laatste fase beland. Het einde is in zicht en dat voelt bijzonder vreemd. Ik ben toch gaan houden van Anna en Roos. Er zit een beetje van mezelf in. Dit verhaal kan veel dieper en uitgebreider en wie weet komt dat er ook nog wel van als ik het ga herschrijven, maar voor nu is het goed.

Maar dan toch nu geen vervolg op het verhaal. Nee, dit is mijn 100-ste blog. Ik heb het gehaald. De eerste 100 blogs ooit van mijn hand. Dat betekent 100 dagen achter elkaar schrijven. Elke dag achter mijn pc en schrijven. Soms onzeker en in verwarring: wat zal er uit mijn vingers komen? Andere momenten zeker en direct. Vandaag kijk ik kort terug op 100 dagen schrijven. Wat heeft het me gebracht? In ieder geval heb ik mevrouw kritiek tot bedaren gebracht en hebben de dames fantasie en humor aan terrein gewonnen. Pure winst, dat vervolgens resulteert in meer schrijfvertrouwen en rust in mijn hoofd. Ik heb geschreven over persoonlijke momenten, over overpeinzingen, over mijn held Janis en de dood van David Bowie en ik ben zeer openhartig geweest. Dat voelt goed. Soms hoor je wel eens zeggen dat schrijven therapeutisch werkt. Dat weet ik dan niet precies, maar het werkt voor mij wel bevrijdend. Dat wat in mijn hoofd rondzingt wordt nu definitief vastgelegd en daarmee verliest het zijn kracht in mijn hoofd. Ik merk dat ik daardoor rustiger wordt. Het nadeel van elke dag schrijven is dat het verslavend werkt. Ik wil op een bepaald moment schrijven, zo net nadat de kinderen op bed liggen en wordt er kriegelig van als ik word gestoord.

Mijn doel was om schrijfritme op te doen en te leren. Ik leer elke dag en raak ook elke dag weer geïnspireerd. Elke dag zoek ik naar de juiste woorden, naar het juiste gevoel. Wat wil ik delen? Wat speelt er op dit moment en wat voel ik? Het verhaal van Anna en Roos is een hoogtepunt, mijn dichtsels zijn dierbare vrienden en kinderen van me geworden en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Nieuwe verhalen borrelen op en de zoektocht gaat door.

Lang leve de honderdste blog!

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: