Berichten

Vandaag heb ik twee berichten ontvangen. De eerste was vroeg in de ochtend en kwam van mijn zwager. Ik lag nog in bed een beetje te soezen. Opeens ging de telefoon. Het komt zelden voor dat mijn zwager me om 7.11 uur belt. Dat kon maar één ding betekenen. Zijn vriendin was bevallen van een zoontje. In de nacht ben ik van schoonzus gepromoveerd tot tante. Dat deed me meer dan ik in eerste instantie dacht. Na het bezoek aan het nieuwste lid van de familie, die ik ook even in mijn armen mocht sluiten, was ik er weer van overtuigd dat de wereld wonderlijk in elkaar zit en dat alles gebeurt zoals het gebeurt. Mijn zwager en zijn vriendin wilden heel graag een kindje. De eerste zwangerschap eindigde helaas in tranen en dat voelde ik met hun mee. Tijdens mijn verjaardag nodigde ik mijn schoonzus uit om samen met een paar vriendinnen een les Chi Neng Chi Qong te volgen. Op het einde, toen de energie rijkelijk aanwezig was in de huiskamer en positief gestemd, werd ons gevraagd een wens voor een ander te doen. Ik schreef op een kaart dat ik wenste dat mijn schoonzus en zwager verblijd zouden worden met een gezond kindje. Nog geen jaar later is de wens in vervulling geraakt en dat ontroerd me.

Het andere bericht was van een schrijversforum waar ik een blog naar toe had gestuurd omdat ze gastbloggers zochten. Ik voelde dat dit mijn kans kon zijn om mijn blog met een groter publiek te delen. Helaas was de reactie dat mijn blog niet was wat ze zochten. De twijfel sloeg hard toe, mevrouw Kritiek kwam uit de hoek en stormde naar voren. ‘Zie je nu wel. Ik heb het altijd al gezegd, dat wordt helemaal niets met jou en dat schrijven van je. Niemand wil het lezen. Niemand vindt het iets. Stop er nu maar mee.’ Ze bleef maar door gaan. En ik dacht aan mijn neefje. Ik dacht aan mijn kinderen en ik dacht aan dat alles gebeurt zoals het gebeurt. Ik kan ervoor kiezen om mijzelf naar beneden te halen door dit bericht of ik kan doorgaan en mezelf uitdagen. Dat laatste ga ik dan ook doen. Ik daag mezelf uit om een verhaal te schrijven en dit te delen via mijn blog. Niet zodat ik door anderen de waardering krijg die ik zoek. Ook niet omdat ik afhankelijk ben van de mening van een ander. Ik doe het omdat ik dit wil en kan.

Twee berichten op een dag die van alles in me losmaken. Wat een geschenk is dat. Het is niet iedereen gegeven. Wat fijn dat alles gebeurt zoals het gebeurt.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

2 gedachten over “Berichten”

  1. Gefeliciteerd tante !!! En niks van die reactie aantrekken je schrijft super ! Zelfs de beste schrijvers hebben vaak nee gehoord bij uitgevers ! Komt helemaal goed met jou!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: