Nieuws

Vandaag kreeg ik slecht nieuws. Nou ja, eigenlijk nieuws dat zich kan ontwikkelen in slecht en dramatisch nieuws. Op dit moment is de status van het nieuws nog niet bekend. Wordt het slecht of valt het toch mee? En, als het slecht is hoe slecht is het dan?

De brenger van het nieuws is een persoon die dicht bij me staat. Ik merk aan mezelf dat ik niets voel. Ik voel geen angst, boosheid of verdriet. Niets. Doet dit nieuws me dan niets? Jazeker doet het me wel iets. Het raakt me echt wel, maar ik voel het niet. Is het de persoon die voor me zit? Misschien wel. Onze relatie gaat niet zo diep dat wij gevoelens delen. Nooit gedaan en dan vind ik het nu moeilijk om de zorgen weg te nemen, om sussende woorden te spreken of om mededogen te tonen. Ik bied geen arm, geen kus, geen omhelzing. We zitten met elkaar aan de keukentafel en er komen standaard woorden uit mijn mond zoals: ‘tja, dat is dan maar even afwachten.’

In mijn leven heb ik al vaker slecht nieuws gehad. Als het nieuws daadwerkelijk slecht is dan sluit ik de poorten, ben ik daadkrachtig en uit ik mezelf bij diegene waar ik me veilig bij voel. Maar nu word ik geconfronteerd met iets dat misschien wel nooit gaat gebeuren en voel ik niets. Ik weet ook niet wat ik moet zeggen en aan dit papier kan ik ook geen woorden meer toevertrouwen. Ik weet het niet. Ik wacht maar af tot ik weet met wat voor nieuws ik te maken heb.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Nieuws”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: