Tram

Ik ben opgegroeid in een dorp. Daar hebben we alleen een busverbinding. Voor de avontuurlijke bewoners is dat redelijk problematisch aangezien op zondagen die verbinding minimaal is en alsof het een ongeschreven wet is, lijkt het dorp hermetisch afgesloten van de rest van de wereld.

Vandaag ben ik met de trein naar Rotterdam gegaan. Dit is een stad waar je van alles kan beleven, ik heb er zelfs een tijdje tijdens mijn studententijd gewoond en een deel van mijn familie woont er, maar de stad grijpt me niet. Ik vind Rotterdam in de avond als het -voor stadse begrippen- donker is het meest aantrekkelijk. Al het lelijks en ruws is dan verborgen achter de gordijnen van de nacht. De stad lijkt zachter en vriendelijker.

Vanavond ben ik met mijn zus naar de documentaire Janis, little gril blue geweest in Lantaren Venster. Dit is een documentaire die getoond wordt in een filmhuis. Mooie omgeving, lekker eten. Nou ja, na een tijdje daalde de enchillada  pas goed in en begonnen de krampen. Een lichte en ruikende domper op een perfecte avond.

We gingen terug met de tram en toen gebeurde het. Ik voel me nooit een provinciaaltje tot vanavond. Ik probeerde met een pasje die ik had geleend uit te checken en had per ongeluk de verkeerde pas gebruikt. Dus moest opnieuw inchecken en uitchecken, was met twee passen in de weer en de deur ging open en dicht en zusje lief zat tussen de deur en stapte uit en weer in. Totale chaos. Ik vroeg aan de mevrouw die chipkaarten controleert om hulp. Ik keek haar met een hulpeloze blik aan en….weg reed de tram. Zus toen buiten en ik ging door. Het antwoord van de dame was “nu moet je mee tot de volgende halte.” Dat had ik inmiddels zelf ook wel door.

Daar stond ik. Op het Centraal Station in Rotterdam om middernacht en ontdekte ik, geen mobiel bij, geen geld bij, geen telefoonnummer van zus en ook geen huissleutel. Oké ik geef het toe, misschien ben ik toch een beetje een provinciaaltje.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: