Cirkel

De cirkel is rond. Totaal onverwacht gebeurde het. Maandag las ik op internet (zo maar toevallig kwam ik op een televisiegids en daar klikte ik op een artikel over U2) dat dit jaar U2 gaat toeren en ook Nederland aandoet. Niet zomaar een tour, maar U2 gaat zelf een ode brengen aan één van hun beste albums: The Joshua Tree. In 1987 zag dit album het levenslicht. De band was al jaren bezig, maar dit album zorgde voor wereldwijde faam. Muziekliefhebbers raakten in vervoering van de songteksten, de muziek en U2 zou definitief een eigen sound op de muziekkaart zetten.

In 1988 traden ze op in de Kuip, Rotterdam. Mijn vader wist kaarten te bemachtigen. Hij was groot liefhebber van de muziek. Er ging geen dag voorbij dat hij niet keihard meezong met “With or without you”. Hij was in de wolken met de kaarten. Ik mocht niet mee, want te jong, te klein, te breekbaar. Mijn nicht mocht wel mee, want die was al 16. Na het concert kocht mijn vader een immens grote poster, lijstte die in en gaf “het kunstwerk” een prominente plaats in de woonkamer. Elke keer als ik kwam logeren, keek ik ernaar en luisterde naar de muziek.

Twee jaar later overleed mijn vader plotseling. Weggerukt uit het leven. Hij liet een huis met inboedel na aan mij en mijn nog ongeboren zus. Ik mocht uitkiezen wat ik wilde hebben. Ik koos de poster, zijn cd’s en zijn overhemden. Maanden lang liep ik in die overhemden, die voor mij jurken waren en luisterde ik naar de cd’s van U2, vooral The Joshua Tree album.

Nu 30 jaar later kom ik er achter dat U2 naar Nederland komt om dit album te eren.  Op 16 januari start de kaartverkoop. Manlief en ik zijn al zo gelukkig geweest dat we elke keer als U2 naar Nederland kwam we tickets konden bemachtigen, maar nu zagen we er tegenop. Iedereen wil naar dit concert. De kaarten zullen vast binnen een paar minuten weg zijn. Manlief heeft alvast alle computers klaar gemaakt (update en al), heeft zich ingeschreven bij Ticketmaster en samen zijn we de muziekgoden al dagen aan het smeken om kaarten. Woensdag reed ik naar mijn werk en hoorde ik op de radio iemand praten over dit concert en die had al kaarten. ‘Hoe kan dat nou?’ dacht ik. Hij bleek via U2.com een lidmaatschap te hebben waardoor hij via presale kaarten kon bemachtigen. Donderdag (vandaag dus) zou de laatste dag van die presale zijn. Ik heb me ’s avonds gelijk aangemeld en vanochtend ontving ik een speciale code. Om negen uur begon de voor kaartverkoop. Binnen een kwartier had manlief kaarten bemachtigd en moest ik huilen van geluk.

‘De cirkel is rond lieve pa. Je hebt me liefde voor muziek meegegeven en nu ga ik dezelfde muziek eren als jij ooit hebt gedaan. Ik neem je mee in mijn hart en samen gaan we genieten.’

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Eén gedachte over “Cirkel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: