Schrijfmineur

Het einde van het jaar nadert. Een moment om te bezinnen is aangebroken. Even terugkijken naar het afgelopen jaar en ik ga bedenken wat ik met mijn blog ga doen. Ga ik nog dagelijks schrijven? Ga ik me richten op een verhaal? Ga ik door met dichten?

Eerlijk gezegd weet ik het nog niet. Ik verkeer de afgelopen twee weken in een kleine mineur stemming voor wat betreft de kwaliteit van mijn schrijfsels en in het bijzonder mijn dichtsels. Ik heb meegedaan aan een gedichtenwedstrijd. De (in mijn ogen) zeven beste gedichten zijn geselecteerd en ingediend. Helaas heb ik met geen een gedicht de volgende ronde bereikt. Dat heeft mijn zelfvertrouwen wel aangetast. Ik kan daar heel stoer of rationeel over doen, maar de keiharde waarheid is dat ik teleurgesteld ben. Teleurgesteld in mezelf wel te verstaan. Ik heb een bepaald beeld van mezelf als schrijver en dichter. Wat voor een beeld dat nu precies is kan ik slecht onder woorden brengen, maar in ieder geval is het positiever gekleurd dan de werkelijkheid mij nu vertelt. Op dit moment weet ik het dus even niet meer. Natuurlijk ben ik niet objectief. Dat lijkt me ook onmogelijk, toch beticht ik mezelf er wel van realiteitszin te hebben. Daarbij komt dat mijn gedichten sommigen hebben geraakt. Dus kom ik tot de conclusie dat het toch echt geen bagger is. Dan popt gelijk de eeuwige vraag op: Wat doet het ertoe? Wat doet het ertoe wat anderen vinden? Laat ik daar dan ook maar eerlijk over zijn. Ik heb liever succes dan mislukking. Ik vaar wel bij complimenten en aanmoedigingen. Is dat mijn ego? Ja, uiteraard. Is het erg? Mijn ego en ik vinden van niet. Volgens mij spiegelen we onszelf ook aan anderen. Niet alleen maar voor waardering en zelfrespect, maar ook om te groeien.

Ik ga de komende dagen nog eens goed in de spiegel kijken. Boeddhisten zeggen altijd: het gaat om de weg en niet om de bestemming. Misschien is schrijven wel mijn weg en weet niemand waartoe dat leidt. Waarschijnlijk is de eindbestemming niet de meest voor de hand liggende.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

2 gedachten over “Schrijfmineur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: