Dierenliefde

Een paar dagen geleden was het dierendag. Al vroeg in de ochtend hoorde ik de deur van mijn oudste dochter opengaan en vervolgens verschillende mini voetjes richting haar kamer trippelen. Zachtjes hoorde ik haar “lang zal ze leven” zingen. Poes Pippie is, bij gebrek aan een echte geboortedag, jarig op dierendag. Voor Tinus was het zijn eerste dierendag en het feit dat het een feestelijke dag was, nam hij -zoals gewoonlijk- op door bovenop zijn grote zus te springen. Zij was daar op dat moment niet van gediend dus oudste dochter moest als een ware mediator optreden. Het moest nog 7 uur worden.

Als er iemand jarig is dan krijgt diegene in ons huis een cadeau. Twee mini knuffeltjes werden gekocht, nep waxinelichtjes erbij en daarmee vond ik het al weer hysterisch genoeg. Ik houd echt wel van dieren, echt. Ook op mijn bord. Dat spijt me nog steeds. Ik zou zo graag vegetariër zijn, maar ja. Ik vind vlees gewoon te lekker en leren schoenen te fijn zitten. Sorry dieren. Dan maar een beetje goedmaken door nep waxinelichtjes aan te doen en extra mooi te zingen op de verjaardagen van de beestjes. Best wel gek vind ik dat en uiteraard behoorlijk hypocriet.

Ik sta op het standpunt dat we af en toe te ver doorschieten in onze dierenliefde. Dat standpunt werd aardig bevestigd door een nieuwsitem op het journaal. Dat er therapeuten zijn voor alles en iedereen, wist ik inmiddels wel. En dat er getraumatiseerde beesten rondlopen ook. Dat ook dieren depressief zijn is bekend, maar dat labelen van al die menselijke eigenschappen en emoties op dieren. Ongelooflijk. Dat gaat toch echt te ver. Ik hoorde een vrouw vertellen dat deze hond een “rugzakje” heeft en daardoor moeilijk contacten kan leggen. ‘Eigenlijk doet hij in deze samenleving niet meer mee’, zei ze met een snik in haar stem.

Wat een tragiek. Ik zou zeggen tegen die hond: ‘Kom gezellig met dierendag bij ons, de nepkaarsjes uitblazen, want ook jij telt mee’.

Advertentie

Auteur: schrijfbianca

Ik schrijf, dus ik ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: